Εάν θες να βρεις έναν εναλλακτικό και νόστιμο τρόπο να μαγειρέψεις το κοτόπουλο σου έχουμε την λύση. Η συνταγή για κοτόπουλο Arrabbiata είναι μια εύκολη και πεντανόστιμη λύση για ένα ολοκληρωμένο γεύμα. Arrabbiata ονομάζεται η ιταλική κόκκινη σάλτσα η οποία συνήθως συνοδεύει τα ζυμαρικά. Στα ιταλικά arrabiata σημαίνει κυριολεκτικά “θυμωμένος” και η ονομασία προέρχεται εξαιτίας της καυτερής αίσθησης που σου αφήνει η σάλτσα. Ταυτόχρονα, εκτός από τις πένες αποτελεί εξαιρετικό συνοδευτικό και για το κοτόπουλο.
Συνταγή για φιλέτο κοτόπουλο στη σχάρα με σάλτσα mango
Συνταγή για κοτόπουλο Arrabbiata: Υλικά
- 1 κουταλιά της σούπας λάδι
- 4 μπούτια κοτόπουλου (με το δέρμα)
- 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
- 1 κόκκινη πιπεριά, αποξηραμένη και κομμένη σε φέτες
- 1 κουταλιά της σούπας τσίλι
- 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδου
- 200 ml λευκό κρασί
- 800γρ. τοματίνια
- 3 κλαδάκια ρίγανης για σερβίρισμα
- 150ml ζωμό κοτόπουλου
- 200 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 300g ζυμαρικά
Πώς να φτιάξεις κοτόπουλο Arrabiata
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 200C στον αέρα. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι σε υψηλή θερμοκρασία. Τηγανίζουμε το κοτόπουλο, με το δέρμα προς τα κάτω, για 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε και το αφήνουμε στην άκρη.
- Ανακατεύουμε το κρεμμύδι και το πιπέρι στο τηγάνι και σοτάρουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρουμε για άλλο ένα λεπτό. Ρίχνουμε το κρασί και μετά σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου το υγρό μειωθεί κατά το ήμισυ. Προσθέτουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη, το ζωμό, το σπανάκι και τη ζάχαρη. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τη σάλτσα σε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε το κοτόπουλο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθεί. Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες συσκευασίας. Προσθέτουμε την επιπλέον ρίγανη στο κοτόπουλο και σερβίρετε με τα ζυμαρικά. Το γεύμα μας είναι έτοιμο!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News