Οι φακές είναι γνωστό ότι είναι ένα πιάτο με υψηλή θρεπτική αξία αφού οι φακές είναι από μόνες τους πλούσιες σε σίδηρο. Αν σ’ αρέσουν οι φακές και τις τρως ευχάριστα τότε αυτή η παραλλαγή τους θα σε ενθουσιάσει. Αν ωστόσο δεν είσαι λάτρης τότε θα έχει ενδιαφέρον να δοκιμάσεις να φτιάξεις φακές με μπέικον αφού ίσως αυτή η πικάντικη εκδοχή τους μπορεί να σου αρέσει!

Τι θα χρειαστείς για τις φακές

  • 250 gr. φακές
  • 50 gr. μπέικον
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κλωνάρι σέλινο
  • 1 καρότο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 200 gr. ντομάτα στον τρίφτη
  • 1 κοφτή κουταλιά μπούκοβο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Πιπέρι

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή

  1. Βάζουμε τις φακές σε νερό και τις αφήνουμε να μαλακώσουν
  2. Βάζουμε μία κατσαρόλα με λάδι στη φωτιά, προσθέτουμε 1,5 λίτρο νερό, τα φύλλα δάφνης και τις φακές να βράσουν
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις αφήνουμε για 45′ να βράσουν
  4. Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε
  5. Στη συνέχεια καθαρίζουμε το σέλινο και το καρότο και τα ψιλοκόβουμε
  6. έπειτα κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια
  7. Χρησιμοποιούμε ένα κατσαρολάκι για να τα τσιγαρίζουμε όλα μαζί
  8. Προσθέτουμε την ντομάτα, πιπέρι και το μπούκοβο και μαγειρεύουμε για 15′ περίπου
  9. Όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το αλάτι και μόλις ετοιμαστούν και οι φακές προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας στις φακές
  10. Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε για να δούμε αν χρειάζεται περισσότερο αλάτι

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News