Το σουφλέ είναι ένα ιδιαίτερα αγαπημένο και νόστιμο φαγητό για το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού. Ωστόσο η αλήθεια είναι ότι τις θερμίδες δε στις χαρίζει και έτσι μία πιο υγιεινή και light εκδοχή του είναι το σουφλέ λαχανικών. Διατηρώντας τη γευστική του ικανότητα και ανεβάζοντας τη θρεπτική του αξία, αυτό είναι ένα πιάτο ικανό να αντικαταστήσει το original σουφλέ προσφέροντας σου μία ισάξια επιλογή.
Τι θα χρειαστείς για το σουφλέ λαχανικών
- 1 kg πατάτες
- 1 kg λάχανο
- μισό λίτρο νερό
- 1 κύβο λαχανικών
- 150 gr. μπέικον
- 150 ml γάλα
- 2 κρόκους αυγού
- μοσχοκάρυδο
- 100 gr. βούτυρο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή
- Βάζουμε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει και αφού καθαρίσουμε τις πατάτες τις βράζουμε για περίπου 40′
- Παράλληλα, καθαρίζουμε το λάχανο και χωρίζουμε τα φύλλα του αφαιρώντας τα χαλασμένα μέρη
- Τα πλένουμε καλά και τα αφήνουμε σε βραστό αλατισμένο νερό για περίπου 10′
- Όταν είναι έτοιμα τα ψιλοκόβουμε
- Στη συνέχεια, κόβουμε το μπέικον σε κυβάκια και το σοτάρουμε
- Προσθέτουμε το νερό, τον κύβο λαχανικών, λίγο μοσχοκάρυδο, αλάτι, πιπέρι και μαγειρεύουμε για 20′ μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά σε δυνατή φωτιά
- Έπειτα αλέθουμε τις πατάτες και όταν γίνει πουρές προσθέτουμε 70 gr. βούτυρο, γάλα και σταδιακά τους κρόκους
- Ανακατεύουμε μέχρι να είναι έτοιμος ο πουρές
- Παίρνουμε, στη συνέχεια, ένα πυρέξ και το βουτυρώνουμε
- Απλώνουμε το λάχανο, τον πουρέ, το υπόλοιπο βούτυρο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
Καλή απόλαυση!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News