Οι μακαρονάδες είναι το αγαπημένο πιάτο όλων! Οποιαδήποτε εκδοχή κι αν προτιμάς από κόκκινη ή λευκή σάλτσα είναι ένα φαγητό που θα μπορούσες να το τρως καθημερινά. Για να μη ξεχνάμε και άλλα παρεμφερή όπως είναι το παστίτσιο, τα κανελόνια ή τα λαζάνια. Μία ακόμα εύκολη συνταγή είναι η μακαρονάδα αραμπιάτα η οποία αν είσαι και λάτρης του πικάντικου μπορεί να γίνει το αγαπημένο σου πιάτο.
Τι θα χρειαστείς για τη μακαρονάδα αραμπιάτα
- 1 πακέτο μακαρόνια της αρεσκείας σου
- 300 gr. ώριμες και σφιχτές ντομάτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 καυτερή πιπεριά ή 1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό μπούκοβο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλάτι
Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή
- Ξεκινάμε βράζοντας σε μία κατσαρόλα νερό και βυθίζοντας τις ντομάτες μέσα για περίπου 1 λεπτό
- Στη συνέχεια τις στραγγίζουμε και αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους
- Ψιλοκόβουμε τα υπόλοιπα μέρη της ντομάτας και τα κρατάμε στην άκρη
- Έπειτα, καθαρίζουμε το σκόρδο και το λιώνουμε ελαφρά χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι
- Πλένουμε το μαϊντανό, τον στραγγίζουμε και τον ψιλοκόβουμε
- Στη συνέχεια, παίρνουμε ένα τηγάνι, βάζουμε το λάδι, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά θρυμματισμένη (κατά προτίμηση με ένα χαρτί κουζίνας και όχι απευθείας με τα χέρια)
- Περιμένουμε να πάρουν λίγο χρώμα και ρίχνουμε τη ντομάτα, λίγο αλάτι και μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά για 15 με 20 λεπτά
- Ανακατεύουμε συχνά με την κουτάλα και όταν είναι έτοιμη ξεκινάμε να ετοιμάζουμε τα μακαρόνια
- Βράζουμε μία κατσαρόλα με νερό και αλάτι και προσθέτουμε τα μακαρόνια της επιλογής μας
- Μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Όταν τα μακαρόνια είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε και περιχύνουμε από πάνω τους τη σάλτσα
Καλή απόλαυση!
Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News