Η χοιρινή τηγανιά είναι ένα πιάτο που συχνά μπορείς να παραγγείλεις σε μία ταβέρνα, ωστόσο έχεις δοκιμάσει ποτέ να το φτιάξεις μόνη σου; Υπάρχει μία εξαιρετικά εύκολη συνταγή για χοιρινή τηγανιά που απαιτεί μόλις 50′ από το χρόνο σου και είναι έτοιμη! Για οποιαδήποτε στιγμή και για οποιαδήποτε περίσταση είναι ένα πιάτο που μπορεί να σε βγάλει ασπροπρόσωπη!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή

  • 800 gr. χοιρινό (κατά προτίμηση κιλότο)
  • 50 ml. λευκό κρασί
  • 50 ml. κόκκινο κρασί
  • 300 ml. νερό
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 1 κουταλιά της σούπας κοφτή δεντρολίβανο
  • 150 ml. κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μπούκοβο

Πώς θα φτιάξεις τη χοιρινή τηγανιά

  1. Αρχικά κόβουμε σε μικρές μπουκίτσες το χοιρινό
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε λίγο λάδι σε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το δεντρολίβανο
  3. Προσθέτουμε το χοιρινό και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι
  4. Αν σου αρέσουν τα πικάντικα προσθέτεις και λίγο μπούκοβο (1 κουταλιά της σούπας κοφτή)
  5. Στη συνέχεια σβήνουμε με το λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ
  6. Έπειτα προσθέτουμε το νερό και τον κύβο κότας και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά προς χαμηλή για 30 λεπτά
  7. Τέλος, προσθέτουμε το κόκκινο κρασί και την κρέμα γάλακτος και το αφήνουμε για 10′ μέχρι να δέσει η σάλτσα

Μπορείς να συνοδέψεις την τηγανιά με πατάτες τηγανητές ή φούρνου, ρύζι ή σαλάτα!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News