Η μακαρονάδα είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά των περισσότερων καθώς είναι γρήγορο να φτιαχτεί και πεντανόστιμο το αποτέλεσμα. Τα μακαρόνια είναι ένα φαγητό που μπορείς να το μαγειρέψεις και σκέτο και να το συνοδεύσεις ακόμα και από σκέτο τυρί ή κέτσαπ αν έχεις ξεμείνει εντελώς αλλά κάτι πρέπει να φας. Υπάρχει μία συνταγή για κόκκινη μακαρονάδα που κυριολεκτικά είναι με υλικά που πάντα έχεις στο σπίτι ακόμα και αν έχεις ξεμείνει!

Τι θα χρειαστείς για τη συνταγή

  • 350 gr. μακαρόνια της αρεσκείας σου
  • 350 gr. ντομάτες ή ντομάτα κονκασέ ή στον τρίφτη
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ή βασιλικό
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λεμόνι
  • 30 gr. βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας λάδι
  • τριμμένο τυρί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Ακόμα και αν δεν έχεις τριμμένο τυρί μπορείς να τη δοκιμάσεις και σκέτη!

Πώς θα φτιάξεις την κόκκινη μακαρονάδα

  1. Πλένουμε τις ντομάτες και αφαιρούμε τα χοντρά κομμάτια από τη φλούδα τους
  2. Όταν τις καθαρίσουμε τις χτυπάμε για λίγο στο μπλέντερ
  3. Στη συνέχεια, πλένουμε το λεμόνι και αφαιρούμε τη φλούδα του
  4. Έπειτα πλένουμε το μαϊντανό και το σκόρδο και τα ψιλοκόβουμε μαζί με τη φλούδα του λεμονιού
  5. Παίρνουμε ένα τηγάνι και ζεσταίνουμε το λάδι μαζί με τ βούτυρο
  6. Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, τα ψιλοκομμένα αρωματικά, τη φλούδα του λεμονιού
  7. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αν μας αρέσουν τα καυτερά μπορούμε να προσθέσουμε και λίγο μπούκοβο
  8. Αφήνουμε τη σάλτσα μας να πάρει μία βράση και έπειτα σιγοβράζουμε για 30′ έχοντας μισοσκεπασμένη την κατσαρόλα
  9. Όταν η σάλτσα δέσει την αλατίζουμε
  10. Τέλος, βράζουμε τα ζυμαρικά μας και προσθέτουμε τη σάλτσα μας!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News