Ώρα για γλυκό, αλλά και όχι για ότι κι ότι γλυκό. Θα φτιάξουμε κάτι πολύ ωραίο και πολύ διαφορετικό. Η συνταγή για μπισκότα cheesecake θα σε ξετρελάνει και θα εντυπωσιάσει τους γύρω σου με τη γκουρμέ μορφή του γλυκού σου.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για μπισκότα cheesecake;

  • 350 γραμμάρια αλεύρι  κοσκινισμένο
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική
  • 250 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 125 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γραμμάρια δάκρυα σοκολάτας

Για τη γέμιση:

  • 300 γραμμάρια τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη
  • 100 γραμμάρια γλυκό του κουταλιού βύσσινο, στραγγισμένο από το σιρόπι
  • 40 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς θα φτιάξουμε μπισκότα cheesecake;

  1. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το φτερό, μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  2. Μόλις αφρατέψει, προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα της ζύμης.
  3. Κατόπιν, αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε τα δάκρυα σοκολάτας στο μείγμα, ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει.
  4. Όταν περάσουν τα 30 λεπτά, πλάθουμε τη ζύμη με τα χέρια φορώντας γάντια μίας χρήσης σε μπαλάκια των 30 γρ. (περίπου 1 κ.σ.) και τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί φούρνου, στο οποίο έχουμε στρώσει λαδόκολλα. Απλώνουμε το υπόλοιπο μείγμα με τον ίδιο τρόπο αφήνοντας 2-3 εκ. κενό ανάμεσα στα μπισκότα.
  5. Ψήνουμε τα μπισκότα σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C στον αέρα για 12-14 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν καλά.

Για τη γέμιση:

  1. Παράλληλα, στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το τυρί κρέμα, το βούτυρο και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα, μέχρι να ομογενοποιηθεί και να αφρατέψει το μείγμα. Έπειτα, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμα 1 λεπτό.
  2. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα, αποσύρουμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το γλυκό του κουταλιού βύσσινο, ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής και μεταφέρουμε τη γέμιση στο ψυγείο για 30 λεπτά, ώστε να σφίξει.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα λίγη από τη γέμιση κι έπειτα, καλύπτουμε και σκεπάζουμε με ένα άλλο μπισκότο, ώστε να δημιουργηθεί ένα σάντουιτς.
  4. Τέλος, ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα μπισκότα και σερβίρουμε

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News