Έχουμε όρεξη για γλυκό, αλλά για ένα ιδιαίτερο και υγιεινό γλυκό. Η καλύτερη ευκαιρία για έναν ωραίο και γευστικό πειραματισμό. Θα χρησιμοποιήσουμε ένα φρούτο και θα το μετατρέψουμε σε λουκουμά. Ιδανικό φρούτο για αυτό το γλυκό είναι το μήλο. Έτσι θα κάνουμε την πιο νόστιμη συνταγή για λουκουμάδες μήλου.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για λουκουμάδες μήλου;

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 2 μεγάλα μήλα ξεφλουδισμένα κομμένα σε κυβάκια
  • 1 κουταλιά της λευκής ζάχαρης
  • 1 και 1/4 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/4 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
  • 1 κουτάλι της σούπας λιωμένο βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι αφρώδες μηλίτη μήλου
  • 2 φλιτζάνια φυτικό λάδι για τηγάνισμα

Για το γλάσο:

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη ζαχαροπλαστών ή περισσότερο ανάλογα με τις ανάγκες
  • 1 κουτάλι της σούπας αφρώδης μηλίτης μήλου

Πώς θα φτιάξουμε το γλυκό μας;

  1. Λιώνουμε το βούτυρο σε μέτρια-υψηλή φωτιά και μαγειρέψτε μέχρι να γίνει χρυσό καφέ, 2 έως 3 λεπτά. Προσθέτουμε μήλα και μαγειρεύουμε σε μέτρια-υψηλή φωτιά έως ότου τα μήλα αρχίσουν να μαλακώνουν γύρω από τις άκρες, για 3 με 4 λεπτά. Πασπαλίζουμε με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη και συνεχίζουμε το μαγείρεμα άλλα 2 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Στραγγίστε σε ένα σουρωτήρι τα μήλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Χτυπάμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το μοσχοκάρυδο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να συνδυαστούν καλά.
  3. Χτυπάμε το αυγό, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο μαζί σε ξεχωριστό μπολ. Προσθέτουμε τα δροσερά κομμάτια μήλου και τον αφρώδη μηλίτη. Προσθέτουμε το μείγμα αλευριού. Ανακατέψτε καλά!
  4. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φριτέζα ή μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Μαγειρεύουμε σε παρτίδες. Τηγανίζουμε τη μία πλευρά μέχρι να εμφανιστούν στην επιφάνεια μικρές φυσαλίδες. Γυρίζουμε προσεκτικά και τηγανίζουμε την άλλη πλευρά μέχρι να ροδίσουν.
  5. Αποσύρουμε τα τηγανιτά μήλα, με μια τρυπητή κουτάλα, σε ένα απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν.
  6. Παράλληλα φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας τη ζάχαρη άχνη και την κανέλα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μηλίτη, 1 κουταλάκι του γλυκού κάθε φορά, για να κάνουμε πιο γυαλιστερό το γλάσο μας.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News