Αν ακόμα αναρωτιέσαι τι να μαγειρέψεις για το τραπέζι των Χριστουγέννων ώστε να αφήσεις ικανοποιημένους όλους τους καλεσμένους, μην ανησυχείς. Το ρολό κοτόπουλο γεμιστό είναι από τα αγαπημένα φαγητά μικρών και μεγάλων. Γι’ αυτό λοιπόν δεν έχεις παρά να ακολουθήσεις τα βήματα της παρακάτω συνταγής που είναι πολύ εύκολη και θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη! 

Χριστουγεννιάτικο ταρτ τατέν κάστανο, με μανιτάρια & σάλτσα μαδέρας που θα αγαπηθεί από vegans και μη!

Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ρολό κοτόπουλο: Υλικά

  • 100 γρ κονσερβοποιημένα βερίκοκα
  • 4 σκελίδες σκόρδο, καθαρισμένες
  • 200 γρ τυρί κρέμα
  • 4 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 400 γρ προσούτο σε λωρίδες
  • 2 φλιτζάνια φύλλα baby σπανάκι
  • αλατοπίπερο

Για τη σάλτσα:

  • 500 ml νερό
  • 100 γρ βερίκοκα σε κονσέρβα, πολτοποιημένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουρ ανακατεμένο με 1 κουταλιά της σούπας νερό ή 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος
  • Κλαδί θυμάρι

Wellington με μοσχάρι στο air fryer: Φτιάξε την απόλυτη χριστουγεννιάτικη συνταγή γρήγορα και πιο οικονομικά από ποτέ

Πώς να φτιάξουμε το ρολό κοτόπουλο με γέμιση βερίκοκο

  1. Πρώτα φτιάχνουμε τη γέμιση με το τυρί κρέμα. Τοποθετούμε τα βερίκοκα, το σκόρδο και το τυρί κρέμα σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει λείο και να απλωθεί. Αφήνουμε στην άκρη.
  2. Παίρνουμε ένα κοφτερό μαχαίρι και κόβουμε το στήθος κοτόπουλου στη μέση, αλλά δεν το κόβουμε μέχρι το τέλος. Θέλουμε να ανοίξει για να έχει σχήμα καρδιάς. Τοποθετούμε από πάνω ένα φύλλο μεμβράνης και με ένα σφυρί κρέατος και χτυπάμε το κοτόπουλο μέχρι να γίνει αραιό σαν σνίτσελ και να έχει ομοιόμορφο πάχος. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα άλλα στήθη.
  3. Αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, στρώνουμε από πάνω δύο φέτες προσούτο. Αλείφουμε με λίγο από το καρυκευμένο τυρί κρέμα και μετά μια στρώση από φύλλα σπανακιού. Τυλίγουμε σε ρολό και στη συνέχεια το τοποθετούμε σε ένα φύλλο μεμβράνης και τυλίγουμε σφιχτά. Επαναλαμβάνουμε και για τα υπόλοιπα στήθη.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς C και στρώνουμε ένα ταψί. Στρώνουμε 4 κομμάτια προσούτο και ξετυλίγουμε το «ρολό κοτόπουλο» και τυλίγουμε κάθε ρουλέτα μέσα στο προσούτο. Δένουμε 4 κομμάτια κορδονιού κουζίνας γύρω από το ρολό για να τη στερεώσουμε. Ψήνουμε για 25 λεπτά ή μέχρι να γίνει τραγανό το προσούτο. Αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά για να σφίξει το τυρί και μετά κόβουμε σε φέτες με ένα οδοντωτό μαχαίρι.
  5. Πριν κόψουμε το κοτόπουλο σε φέτες, φτιάχνουμε τη σάλτσα. Τοποθετούμε το νερό σε μια κατσαρόλα μαζί με τα βερίκοκα, το κονιάκ και τη μουστάρδα. Αφήνουμε να πήξει λίγο. Αν θέλουμε,  μπορούμε να προσθέσουμε 2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος ή ένα μείγμα κορν φλάουρ για να πήξει η σάλτσα. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πήξει. Ολοκληρώνουμε με ένα κλωνάρι θυμάρι.

Οι Χριστουγεννιάτικες σούπες που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News