Εάν προσέχεις τη διατροφή σου και γυμνάζεσαι, για σήμερα σου έχουμε ετοιμάσει ένα μπολ πρωτεΐνης που μπορεί άνετα α αντικαταστήσει όσα συμπληρώματα λαμβάνεις! Είναι ιδανικό για μετά από κάθε προπόνηση, γευστικό, υγιεινό και εύκολο στην προετοιμασία. Τα υλικά είναι εύκολο να τα προμηθευτείς και είναι είναι γεμάτο με τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης!

Δοκίμασε το φαγόπυρο έτσι και θα θες να το τρως συνέχεια!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το μπολ πρωτεΐνης:

  • 225 g σφιχτό τόφου 225, στραγγισμένο
  • 1 γλυκοπατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 φλιτζάνι ρεβίθια (200 γρ.), στραγγισμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι, συν περισσότερο για γεύση
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1 φλιτζάνι μαγειρεμένη κινόα (255 γρ.)
  • 1 φλιτζάνι φυλλώδη πράσινα (40 g), όπως mesclun, baby kale ή σπανάκι
  • ¼ φλιτζανιού καρότα τριμμένα (25 g), ψιλοκομμένα
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • Χυμό από 1 λεμόνι

Για τη μαρινάδα:

  • 2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σησαμέλαιο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού καυτερή σάλτσα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Το κοτόπουλο στη σχάρα τώρα γίνεται και… σαλάτα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Φτιάξε τη μαρινάδα: Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το φυτικό λάδι, το σησαμέλαιο, την καυτερή σάλτσα, το θυμάρι, την πάπρικα και το αλάτι. Άφησέ τα στην άκρη.
  2. Πρόσθεσε τη μαρινάδα και το τόφου σε ένα δοχείο και μαρίναρε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  3. Προθέρμανε το φούρνο στους 200ºC.
  4. Τοποθέτησε τη γλυκοπατάτα, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα ταψί και περίχυσε με λάδι. Αλατοπιπέρωσε. Ψήσε για 20-25 λεπτά.
  5. Σε ένα μεσαίο μπολ, πρόσθεσε τα ρεβίθια, αλάτι, πιπέρι, τη σκόνη τσίλι και τη σκόνη σκόρδου σε ένα μπολ και ανακάτεψε να ενωθούν.
  6. Μετάφερε τα ρεβίθια σε ένα τηγάνι και μαγείρεψε σε μέτρια φωτιά για περίπου 10 λεπτά. Άφησε τα ρεβίθια στην άκρη.
  7. Τηγάνισε το τόφου στο ίδιο τηγάνι για περίπου 10 λεπτά από κάθε πλευρά.
  8. Κόψε το τόφου σύμφωνα με τις προτιμήσεις σου.
  9. Συνδύασε την κινόα, τα χόρτα, τις γλυκοπατάτες, τα κρεμμύδια, τα ρεβίθια, τα καρότα, το τόφου και το αβοκάντο σε ένα μεσαίο μεγάλο μπολ και ρίξε χυμό λεμονιού

Αυτή η σάλτσα με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης ταιριάζει με κάθε κρέας που θες να φτιάξεις

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News