Το burger αποτελεί αγαπημένο φαγητό για μικρούς και μεγάλους. Τα κλασσικά burger δεν είναι όμως η μόνη επιλογή πλέον. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να φας το αγαπημένο σου μπιφτέκι, οι οποίοι μάλιστα μπορεί να είναι και πιο υγιεινοί απ’ ότι νομίζεις. Αυτό το burger με μπιφτέκι αρνίσιου κιμά, σπανάκι και ρικότα είναι σίγουρα κάτι που δεν έχεις ξαναδοκιμάσει και θα σε εκπλήξει.

Αυτή τη σως χρησιμοποιούν στα burgers που αγαπάς!

Burger με μπιφτέκι αρνίσιου κιμά: Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 μικρά κρεμμύδια, 2 κομμένα σε λεπτές φέτες, 2 τριμμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας κύμινο
  • 200 γρ. φύλλα σπανάκι baby
  • 300 γρ. αρνίσιο κιμά
  • 3 κουταλιές της σούπας ρικότα
  • 6 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
  • Λίγα φύλλα μέντας, ψιλοκομμένα
  • 4 ψωμάκια με σουσάμι
  • 1-2 μεγάλες ντομάτες, κομμένες σε φέτες

Αν πας για σαλάτα και παραγγέλνεις cheeseburger αυτός είναι ο λόγος

Πώς να φτιάξεις burger με μπιφτέκι αρνίσιου κιμά, σπανάκι και ρικότα

  1. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι. Προσθέτουμε τα κομμένα σε φέτες κρεμμύδια, το κύμινο και τα καρυκεύματα. Σοτάρουμε για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν.
  2. Βάζουμε το σπανάκι σε ένα σουρωτήρι και το περιχύνουμε με βραστό νερό για να μαραθεί. Στραγγίζουμε το σπανάκι για να γίνει όσο πιο στεγνό γίνεται, το ψιλοκόβουμε και το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τον κιμά, το τριμμένο κρεμμύδι, τη ρικότα και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά και μετά πλάθουμε 4 μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε τα μπιφτέκια για 8-9 λεπτά από κάθε πλευρά.
  3. Ανακατεύουμε το γιαούρτι, το δυόσμο και τα καρυκεύματα σε ένα μπολ. Απλώνουμε λίγο σε κάθε ψωμάκι, προσθέτουμε τις ντομάτες και τα μπιφτέκια και βάζουμε τα κρεμμύδια από πάνω. Προσθέτουμε ένα επιπλέον κουταλάκι γιαούρτι και σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News