Όποιος νομίζει ότι οι vegan δεν βρίσκουν τι να φάνε τις γιορτές, κάνει πολύ μεγάλο λάθος! Υπάρχουν αμέτρητες ιδέες και η σημερινή είναι μία από τις αγαπημένες μου. Αυτό το «δαχτυλίδι» από vegan τάκος μπορεί να στολίσει το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου και να κάνει τα υπόλοιπα φαγητά σου να λάμψουν! Τι λες λοιπόν; Γιατί να μην το δοκιμάσεις;

Αυθεντικό μεξικάνικο γουακαμόλε απ’ τα χεράκια σου! Το μυστικό για να βγει απολαυστικό

Vegan συνταγή για τάκος: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 2 κουτάκια ζύμης μισοφέγγαρα (χρειάζεσαι περίπου 16 ρολά μισοφέγγαρου…μην ξεχάσεις να ελέγξεις για να βεβαιωθείς ότι είναι vegan!)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1 κονσέρβα τηγανισμένα φασόλια (να ελέγξεις το κουτάκι για να βεβαιωθείς ότι είναι vegan!)
  • 1 μέτρια ντομάτα, ψιλοκομμένη
  • προαιρετικά: πασπάλισε με θρεπτική μαγιά πριν το ψήσιμο
  • προαιρετικά: vegan βούτυρο
  • 2 κουτιά γουακαμόλε για σερβίρισμα!
  • Κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Η πιο εύκολη συνταγή για νόστιμα tacos!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και λάδωσε ελαφρά ένα ταψί (κατά προτίμηση ένα στρογγυλό ταψί πίτσας).
  2. Σε ένα μέτριο τηγάνι ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μπαχαρικά. Ανακατεύοντας συχνά, σόταρε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει διάφανο, περίπου 8 λεπτά. Μόλις γίνει, κατέβασε από τη φωτιά και άφησε στην άκρη.
  3. Ξετύλιξε τα ρολά και άπλωσέ τα στο ταψί της πίτσας με την άκρη προς το κέντρο του τηγανιού. Άφησε περίπου έναν μικρό κύκλο στη μέση.
  4. Άπλωσε τα τηγανισμένα φασόλια ομοιόμορφα στο εσωτερικό μισό κάθε ρολού μισοφέγγαρου
  5. Συμπλήρωσε τα φασόλια με τα σοταρισμένα λαχανικά και στη συνέχεια πρόσθεσε τις ντομάτες και τη μαγιά.
  6. Παίρνοντας την εξωτερική άκρη κάθε ρολού, δίπλωσέ το πάνω από το μείγμα φασολιών και λαχανικών και βάλε το από κάτω.
  7. Προαιρετικά: άλειψε με λίγο λιωμένο vegan βούτυρο.
  8. Ψήσε για 25-30 λεπτά μέχρι το επάνω μέρος να πάρει ένα ωραίο βαθύ χρυσαφένιο χρώμα και να ψηθεί το κάτω μέρος.
  9. Σέρβιρε με το γουακαμόλε σε ένα χαριτωμένο μπολ στη μέση του στεφανιού και πασπάλισε με μια πινελιά φρεσκοκομμένου κόλιανδροου.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News