Έφτασε και η Τσικνοπέμπτη και σίγουρα εάν είσαι vegan δεν μπορείς να καταλάβεις γιατί η παρέα σου κάνει τέτοιο χαμό γι΄ αυτήν την ημέρα. Εάν σε έχουν καλέσει σε κάποιο τραπέζι σήμερα, μπορείς να γιορτάσεις κι εσύ μαζί με την vegan μπριζόλα σου! Ναι, κι όμως γίνεται και να ξέρεις πως είναι τόσο γευστική που θα θέλουν να γευτούν όλοι λίγο από το πιάτο σου! Ζουμερή, μαριναρισμένη μπριζόλα σεϊτάν! Το τέλειο δείπνο σερβιρισμένο με πουρέ, ψητές πατάτες, σαλάτα ή λαχανικά! Θα γλείφεις και τα δάχτυλά σου!

Παϊδάκια μπάρμπεκιου σε σάντουιτς! Κάπως έτσι η Τσικνοπέμπτη σου θα αποκτήσει πραγματικό νόημα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για να φτιάξεις vegan μπριζόλα:

  • 3/4 φλιτζάνι νερό
  • 3/4 φλιτζανιού φακές, ξεπλυμένες και στραγγισμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσας σόγιας
  • 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χορτοφαγικό μπουγιόν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κίτρινη μουστάρδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού υγρός καπνός (Liquid smoke)
  • 2 κουταλιές της σούπας μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τσίλι σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κρεμμύδι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε κόκκους
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος άνηθος
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 και 1/3 φλιτζάνι γλουτένη σίτου

Η εφαρμογή που θα σε βοηθήσει να αλλάξεις τον τρόπο που κάνεις τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ

Για τη μαρινάδα:

  • 3 κουταλιές της σούπας νερό
  • 2 κουταλιές της σούπας ταμάρι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 έως 1 και 1/2 κουταλιές της σούπας vegan σάλτσα worcestershire
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού κίτρινη μουστάρδα
  • 1 και 1/2 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι

Ένα φαγητό και ένα ποτό που νόμιζες ότι είναι vegan αλλά δεν είναι (πάντα)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Για τη μπριζόλα: Πρώτα πρόσθεσε τα υλικά για τις μπριζόλες στον επεξεργαστή τροφίμων ( εκτός από τη γλουτένη σίτου) και χτύπα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Πρόσθεσε τη γλουτένη ομοιόμορφα πάνω από το μείγμα. 
  3. Τοποθέτησε τη ζύμη στον πάγκο και προσπάθησε να μην την ζυμώσεις αλλά να αρχίζεις να πλάθεις τις μπριζόλες πιέζοντάς την. Έπειτα, τύλιξε τις μπριζόλες ξεχωριστά σε αλουμινόχαρτο.
  4. Για να μαγειρέψεις τη ζύμη σεϊτάν: Τοποθέτησέ την στην κατσαρόλα με το καπάκι και βράσε για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αναποδογυρίζοντάς τες.
  5. Όσο βράζουν οι μπριζόλες, φτιάξε τη μαρινάδα: Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα μεσαίο μπολ και χτύπησε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άφησέ τα στην άκρη.
  6. Όταν τελειώσουν οι μπριζόλες, αφαίρεσέ τες από τα αλουμινόχαρτα και τοποθέτησέ τες σε ένα πιάτο. Ρίξε από πάνω ομοιόμορφα τη μαρινάδα και άσε τες να την απορροφήσουν για τουλάχιστον μία ώρα ή περισσότερο. 
  7. Για το ψήσιμο: μαγείρεψε τις μπριζόλες στο τηγάνι ή στο μπάρμπεκιου σου σε μέτρια φωτιά για 2-3 λεπτά ανά πλευρά, αλείφοντας συχνά με τη μαρινάδα.
  8. Μετάφερε σε πιατέλα σερβιρίσματος και πρόσθεσε λίγη ακόμα μαρινάδα για να γίνουν επιπλέον ζουμερές. Έτοιμες για σερβίρισμα! 

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News