Αυτό είναι ένα πιάτο που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά, είναι τόσο εύκολο αλλά και υπερυγιεινό. Ο τόνος είναι το κατάλληλο ψάρι που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις την σιλουέτα σου και το θρεπτικό κουσκούς σίγουρα θα σε χορτάσει.

Συνταγή για φιλέτο τόνου με κουσκούς: Υλικά

  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και ψιλοκομμένο
  • ξύσμα και χυμό 1 λεμόνι, συν φέτες για σερβίρισμα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, συν επιπλέον για το βούρτσισμα
  • 400 ml ζεστός ζωμός λαχανικών
  • 250 γρ κουσκούς
  • 4 φιλέτα τόνου, περίπου 140g το καθένα
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μουστάρδα
  • 1 ματσάκι πλατύφυλλο μαϊντανό, χοντροκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας κάπαρη

Πώς να φτιάξεις την πεντανόστιμη συνταγή για φιλέτο τόνου με κουσκούς

  1. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το χυμό και 1 κουταλιά της σούπας λάδι, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μουλιάσει για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει λίγο το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τον ζεστό ζωμό πάνω από το κουσκούς σε ένα μεγάλο μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός.
  2. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα τόνου, αλείφουμε με λάδι και στη συνέχεια απλώνουμε τη μουστάρδα και από τις δύο πλευρές. Μόλις το κουσκούς είναι έτοιμο, προσθέτουμε τον μαϊντανό και την κάπαρη στα κρεμμύδια, ανακατεύουμε καλά και μετά ανακατεύουμε το κουσκούς με ένα πιρούνι. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και σοτάρουμε τον τόνο για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να ψηθεί σε μέτριο βαθμό. Σερβίρουμε τον τόνο με το κουσκούς και τις φέτες λεμονιού στο πλάι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News