Το ογκρατέν είναι ένα από τα αγαπημένα πιάτα όλων. Δεν γίνεται να μη σου αρέσει και δεν είναι και ιδιαίτερα δύσκολο πιάτο αν διαθέτεις μαντολίνο! Ωστόσο συνήθως το ογκρατέν γίνεται με πατάτες όμως αυτή τη φορά θα το κάνουμε με πράσο! Αν έχεις δείπνο στο σπίτι μπορεί να αποτελέσει ένα υπέροχο ορεκτικό και σίγουρα οι καλεσμένοι σου θα μείνουν τόσο ευχαριστημένοι που θα σου ζητούν τη συνταγή για το ογκρατέν με πράσο. Θυμίσου με!

Τι θα χρειαστείς για το ογκρατέν με πράσο

  1. 8 πράσα (κυρίως το λευκό μέρος τους)
  2. 8 φέτες ζαμπόν
  3. 120 gr. τυρί cheddar τριμμένο
  4. 2 κ.σ. γεμάτες μουστάρδα dijon
  5. 6-8 κ.σ. κρέμα γάλακτος
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. Λίγο βούτυρο για το πυρέξ

Πως θα φτιάξεις το ογκρατέν με πράσο

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στη ρύθμιση των αντιστάσεων
  2. Κόβουμε τα πράσα όλα στο ίδιο μήκος
  3. Σε μια κατσαρόλα τα βράζουμε σε αλατισμένο νερό για 5-8 λεπτά μετρώντας από τη στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός. Πρέπει να κρατάνε λίγο και όχι να λιώσουν
  4. Όταν είναι έτοιμα τα ξεπλένουμε σε κρύο νερό και τα στεγνώνουμε ακουμπώντας τα σε χαρτί κουζίνας
  5. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και τυλίγουμε κάθε πράσο με μια φέτα ζαμπόν
  6. Έπειτα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο με τη σειρά
  7. Σε ένα μπολ βάζουμε το τυρί, τη μουστάρδα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
  8. Στη συνέχεια, προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
  9. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω στα ρολλά και ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  10. Τέλος σερβίρουμε όσο είναι ακόμα ζεστά!

Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News