Αν έχεις βαρεθεί να τρως όλο τα ίδια και τα ίδια και το τοστ έχει γίνει προέκταση του χεριού σου, τότε σου έχουμε μια φανταστική λύση για πρωινό. Όχι μόνο για πρωινό, αλλά και για μεσημεριανό ή για βραδινό. Η συνταγή που σου δίνουμε, όποια ώρα της μέρας και να την φας θα σε κρατήσει. Δυναμωτική ομελέτα με απάκι και σπαράγγια.

Ο συνδυασμός των αυγών με το απάκι, πέρα από το γεγονός ότι δίνει για πλούσια γευστική νότα, μπορεί να σε κρατήσει για τουλάχιστον τρεις ώρες. 

Αν λοιπόν, έχεις χρόνο να φτιάξεις ομελέτα, σίγουρα θα έχεις χρόνο για άλλα 2΄ για να αφήσεις το απάκι να ψηθεί. 

Η συνταγή είναι εγγύηση και σε προκαλούμε να την φτιάξεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 3 αυγά
  • 10 φρέσκα σπαράγγια
  • 30 γραμ. απάκι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Λάδι

Πώς θα φτιάξεις την ομελέτα με απάκι και σπαράγγια;

  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα αυγά και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν ενα μείγμα.
  2. Μέσα στα αυγά προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί.
  3. Σε αντικολλητικό τηγάνι που θα κάνουμε την ομελέτα ρίχνουμε τα φρέσκα σπαράγγια με πολύ λίγο ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 10′ μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Μόλις τα σπαράγγια μας είναι έτοιμα, προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι τα κομματάκια από το απάκι.
  5. Τα αφήνουμε να ψηθούν και απο τις 2 πλευρές για 3′ και προσθέτουμε το μείγμα των αυγών.
  6. Ψήνουμε πολύ καλά την ομελέτα μας για 5′ .

Tip: Ψήνουμε την ομελέτα πάντα από την μια πλευρά για να γίνει αφράτη.

ομελέτα με απάκι και σπαράγγια

Για περισσότερες συνταγές ακολουθήστε το dish_makers στο Instagram!

Μαρία Γριζά

Η Μαρία Γριζά, με σπουδές στο τμήμα ψηφιακών μέσων και επικοινωνίας στην πανέμορφη Καστοριά, είναι από μικρή λάτρης του γέλιου και του καλού φαγητού. Είναι συνδημιουργός των dish_makers.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News