Η  παέγια ξεκίνησε ως ένα λαϊκό φαγητό, καθώς φτιαχνόταν με τα υπολείμματα των φαγητών που περίσσευαν από όλη την εβδομάδα. Σήμερα είναι ένα από τα πιο gourmet πιάτα και σίγουρα το πιο δημοφιλές ισπανικό φαγητό στον κόσμο. Αυτή η συνταγή για νόστιμη παέγια με κοτόπουλο είναι μια παραλλαγή της κλασικής παέγιας, η οποία σου δίνει την ευχαρίστηση ν’ απολαύσεις ένα εκπληκτικό υγιεινό γεύμα χωρίς να αισθάνεσαι τύψεις. Είναι γευστική, θρεπτική και αποτελεί σύμβολο της Ισπανικής κουζίνας. Αρκεί να προσκαλέσεις αρκετούς φίλους μιας και η παέγια είναι ένα φαγητό που θέλει συντροφιά και ένα καλό κόκκινο κρασί.

Ένα πιάτο απ’ την Ισπανία: Παέγια με αυγά!

Συνταγή για παέγια με κοτόπουλο: Υλικά

  • 2 στήθη κοτόπουλο
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 8 κ.σ. αρακά
  • 300 γρ. ρύζι για ριζότο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σαφράν σε σκόνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Πάπρικα
  • 1,5 λίτρο ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών

Το γεμιστό κοτόπουλο με ρύζι και μήλο θα σου αρέσει πολύ

Πώς να φτιάξεις παέγια με κοτόπουλο:

  1. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε κομμάτια και τα αλατοπιπερώνουμε.
  2. Κόβουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές σε κυβάκια.
  3. Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να κάψει και σοτάρουμε το κοτόπουλο. Αφού το σοτάρουμε από όλες τις πλευρές το αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι με τις πιπεριές (προσθέτουμε και αλάτι)
  4. Μόλις χρυσίσουν τα υλικά, προσθέτουμε το ρύζι και το ανακατεύουμε.
  5. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών, το σαφράν, το πιπέρι, την πάπρικα και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Όταν περάσουν 10 λεπτά προσθέτουμε τον αρακά και τα κομμάτια κοτόπουλου. Αφήνουμε άλλα 10-15 λεπτά να μαλακώσει το ρύζι και να πιει όλα τα υγρά του.
  7. Απολαμβάνουμε την παέγια με κοτόπουλο που έχουμε φτιάξει!

Η πιο νόστιμη παέγια που θα φέρει την Βαρκελώνη στο σπίτι σου

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News