Έτρεχες από το πρωί πνιγμένη στις υποχρεώσεις και δεν βρήκες χρόνο να μαγειρέψεις; Μην παραγγείλεις, η λύση δεν βρίσκεται εκεί και το iPop, για άλλη μία φορά, έρχεται για να σε σώσει! Φτιάξαμε για σένα δύο πανεύκολες και γρήγορες συνταγές. Και μην ξεχνάς, πέρα από πεντανόστιμες είναι και πολύ υγιεινές.

Η μεσογειακή διατροφή στα καλύτερά της! Νόστιμη “χωριάτικη” μακαρονοσαλάτα απ’ τα χεράκια σου

2 γρήγορες συνταγές που θα σε ενθουσιάσουν με την πρώτη μπουκιά!

Σαλάτα με κοτόπουλο και φυστικοβούτυρο:

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη κάρυ
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοτριμμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
  • 1 κουταλιά της σούπας τραγανό φυστικοβούτυρο 
  • 1 κουταλιά της σούπας γλυκιά σάλτσα τσίλι
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λάιμ
  • ηλιέλαιο, για το σκούπισμα του τηγανιού
  • 2 καρδιές μαρουλιού, κομμένες σε φέτες
  • ¼ αγγούρι, κομμένο στη μέση και σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • κόλιανδρος, ψιλοκομμένος
  • σπόροι από ½ ρόδι

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ρίξτε τη σάλτσα σόγιας σε ένα μεγάλο πιάτο και ανακάτεψε τη σκόνη κάρυ, το κύμινο, το σκόρδο και το μέλι. Ανακάτεψε καλά. Κόψε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση οριζόντια για να γίνουν 4 φιλέτα συνολικά, μετά τα πρόσθεσέ τα στη μαρινάδα και ανακάτεψε καλά μέχρι να καλυφθούν. Άφησέ τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα, ώστε οι γεύσεις να εισχωρήσουν στο κοτόπουλο.
  2. Εν τω μεταξύ, ανακάτεψε το φυστικοβούτυρο με τη σάλτσα τσίλι, το χυμό λάιμ και 1 κουταλιά της σούπας νερό για να φτιάξεις μια σάλτσα. Όταν είσαι έτοιμη να ψήσεις το κοτόπουλο, σκούπισε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και μαγείρεψε με σκεπασμένο με καπάκι, για 5-6 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αναποδογυρίζοντας τα φιλέτα για το τελευταίο λεπτό, μέχρι να ψηθούν αλλά να είναι ακόμα υγρά. Άφησέ τα στην άκρη, σκεπασμένα, να ξεκουραστούν για λίγα λεπτά.
  3. Όσο ξεκουράζεται το κοτόπουλο, ρίξε τις φέτες μαρουλιού με το αγγούρι, το κρεμμύδι, τον κόλιανδρο και το ρόδι και τοποθέτησέ τα σε πιάτα. Ρίξε με το κουτάλι λίγη σάλτσα. Κόψε σε φέτες το κοτόπουλο και βάλε το πάνω από τη σαλάτα, ενώ ρίχνεις με το κουτάλι την υπόλοιπη σάλτσα. 

Πολύχρωμη σαλάτα με κινόα, σπανάκι και καρότο

Λιγκουίνι με αβοκάντο, ντομάτα & λάιμ

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 115 γρ λιγκουίνι
  • 1 λάιμ, ξεφλουδισμένο και στημένο
  • 1 αβοκάντο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • ½ πακέτο φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κόκκινο τσίλι, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Μαγείρεψε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας – περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάλε το χυμό και το ξύσμα λάιμ σε ένα μέτριο μπολ με το αβοκάντο, τις ντομάτες, τον κόλιανδρο, το κρεμμύδι και το τσίλι, αν χρησιμοποιείς, και ανακάτεψε καλά.
  2. Στράγγισε τα ζυμαρικά, ρίξε τα στο μπολ και ανακάτεψε καλά. Σέρβιρε αμέσως.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News