Τι δηλαδή πρέπει να φτάσουν τα Χριστούγεννα για να πιούμε το αγαπημένο μας ρόφημα; Όχι βέβαια! Η συνταγή για eggnog είναι παντός καιρού αφού είναι ΤΟΣΟ νόστιμη που δεν μπορούμε να της αντισταθούμε!

Η συνταγή απλή, παραδοσιακή με πλούσια γεύση. Ιδανική για να την σερβίρεις σε δύο μεγάλες κούπες και να πιεις το ρόφημα με το άλλο σου μισό!

Τα υλικά για τη συνταγή για eggnog:

  • 3 κούπες πλήρες γάλα
  • 1 κούπα κρέμα γάλακτος
  • 1 στικ βανίλιας
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
  • 5 αυγά (με χωρισμένους κρόκους απ’ το ασπράδι)
  • 2/3 κούπας ζάχαρη
  • 3/4 κούπας ρούμι ή άλλο αλκοόλ της επιλογής μας

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για eggnog;

  1. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα.
  2. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, τη βανίλια (έχοντας ξεχωρίσει τους σπόρους), την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
  3. Αφήνουμε να βράσει το μείγμα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας ανά τακτά διαστήματα.
  4. Αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  5. Βάζουμε σ’ ένα μπολ τους κρόκους με τη ζάχαρη. Χτυπάμε μέχρι να αφρατέψουν.
  6. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με το γάλα και ανακατεύουμε σιγά σιγά.
  7. Προσθέτουμε και το αλκοόλ.
  8. Αφήνουμε το μείγμα για 1-2 μέρες στο ψυγείο για να δέσει.
  9. Σερβίρουμε σε φλιτζάνια, αφού προσθέτουμε τα χτυπημένα, αφρατεμένα ασπράδια, και μπορούμε να πασπαλίσουμε με έξτρα κανέλα ή να βάλουμε σαντιγί!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News