Φτιάξε το πιο νόστιμο και αφράτο κέικ με τζίντζερ με τα παρακάτω πολύ απλά βήματα! Πρόσθεσε και την κρέμα λεμονιού και δες την συνταγή σου να απογειώνεται! Ένα κέικ για όλες τις ώρες που σε πιάνουν οι λιγούρες!

Συνταγή για λαχταριστό κέικ λεμονιού με γλάσο σοκολάτας!

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το κέικ με τζίντζερ:

  • 140 γρ βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεσμένο τζίντζερ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ανάμεικτα μπαχαρικά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένη κανέλα
  • 140 γρ μαύρη ζάχαρη
  • 140 γρ μελάσα
  • 140 γρ σιρόπι
  • 300 ml γάλα πλήρες
  • 1 μεγάλο αυγό
Για το topping λεμονιού:
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
  • 50 γρ ζάχαρη
  • 50 γρ ζάχαρη από κύβους θρυμματισμένους
Για τη γέμιση με λεμόνι:
  • περίπου ½ κρέμα λεμονιού (βρες τη συνταγή εδώ)
  • 2 μπάλες τζίντζερ, κομμένες σε κύβους
Για το κρεμώδες γλάσο:
  • 4 κουταλιές της σούπας σιρόπι από τζίντζερ
  • 100 γρ μαλακό τυρί
  • 200ml διπλή κρέμα
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη

Κέικ με λεμόνι και blueberry χωρίς μίξερ!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε το φούρνο στους 160C/140C. Λάδωσε και στρώσε μια βαθιά στρογγυλή φόρμα για κέικ με λαδόκολλα. Βάλε το αλεύρι, τη σόδα και όλα τα μπαχαρικά σε ένα μπλέντερ, πρόσθεσε το βούτυρο και χτύπησε μέχρι να εξαφανιστεί και μετά ρίξε το σε ένα μπολ.
  2. Σε μια κατσαρόλα βάλε τη ζάχαρη, το σιρόπι και το γάλα και ζέστανε ανακατεύοντας απαλά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Δυνάμωσε τη φωτιά και φέρε το μείγμα λίγο πιο κάτω από το σημείο βρασμού.
  3. Χτύπησε το αυγό με το μείγμα μέχρι να μοιάζει με πηχτό κουρκούτι για τηγανίτες. Άδειασέ το στην ετοιμασμένη φόρμα και ψήσε για 50 λεπτά-1 ώρα. Έπειτα, άφησε το ταψί να κρυώσει εντελώς.
  4. Χώρισε το κέικ στη μέση. Για το σιρόπι λεμονιού, ανακάτεψε το ξύσμα και το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και στη συνέχεια άπλωσε αμέσως με το κουτάλι σε όλο το πάνω και μισό μέρος του κέικ.
  5. Για τη γέμιση ανακάτεψε την κρέμα λεμονιού με το τζίντζερ σε κύβους. Για το γλάσο, χτύπησε μαζί το σιρόπι τζίντζερ, το μαλακό τυρί, την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει αρκετά πυκνό για να κρατήσει το σχήμα του. Απλώστε τη γέμιση λεμονιού σε όλη την κομμένη πλευρά του κέικ από κάτω, βάλε το κρεμώδες γλάσο από πάνω και μετά στριμώξτε με το άλλο μισό του κέικ. Το κέικ τζίντζερ που δεν έχει γεμίσει θα ωριμάσει καλά για έως και 3-4 ημέρες αν τυλιχτεί καλά σε λαδόκολλα και στη συνέχεια αλουμινόχαρτο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News