Μερικές φορές η φαντασία μας περιορίζεται σε τόσο κλασικά φαγητά και δεν πειραματιζόμαστε με κάτι διαφορετικό. Δοκιμάζουμε νέες γεύσεις μόνο όταν επισκεπτόμαστε ένα εστιατόριο με πιο “ψαγμένα” πιάτα. Εάν, όμως, η σχέση σου με τη μαγειρική είναι αρκετά καλή και σ’ αρέσει να περνάς χρόνο στην κουζίνα, είναι κρίμα να μην δοκιμάζεις να φτιάξεις μόνη σου κάτι πιο ιδιαίτερο. Η σημερινή συνταγή μας, σπάλα με πουρέ σελινόριζας, ακούγεται δύσκολο και περίπλοκη, αλλά στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή, αρκεί να ακολουθήσεις τα βήματα!

Τι θα χρειαστείς για τη σπάλα με πουρέ σελινόριζας;

Για την σπάλα:

  • Χοιρινή σπάλα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • Λίγο μαϊντανό
  • Αλατοπίπερο
  • Ελαιόλαδο

Για τον πουρέ σελινόριζας:

  • 400 ml γάλα
  • 400 ml νερό
  • Θυμάρι
  • Βούτυρο
  • Αλατοπίπερο
  • Λίγο χυμό λεμονιού

Πώς θα φτιάξεις το φαγητό;

Για την σπάλα:

  1. Ανοίγουμε την σπάλα για να την φτιάξουμε σαν ρολό.
  2. Πολτοποιούμε το σκόρδο και τον μαϊντανό και το ανακατεύουμε μαζί με λίγο λάδι για να δημιουργήσουμε μια πάστα.
  3. Αλείφουμε με την πάστα το εσωτερικό της σπάλας και προσθέτουμε αλατοπίπερο.
  4. Κλείνουμε το ρολό με σπάγγο κουζίνας και το βάζουμε σε ένα ταψί μαζί με το δενδρολίβανο, ενώ ρίχνουμε και λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε για περίπου 2 ώρες, την πρώτη ώρα με σκεπασμένο το ταψί με αλουμινόχαρτο και την δεύτερη ώρα ξεσκέπαστο.

Για τον πουρέ σελινόριζας:

  1. Βράζουμε την καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια σελινόριζα με το νερό και το γάλα, ενώ βάζουμε και μερικά κλωναράκια θυμάρι. Βράζουμε με το καπάκι για 25 λεπτά.
  2. Αφαιρούμε το θυμάρι, σουρώνουμε και μεταφέρουμε το μείγμα στον πολυκόφτη.
  3. Χτυπάμε ενώ προσθέτουμε σιγά σιγά 130 γραμμάρια βούτυρο.
  4. Όταν είναι έτοιμο, προσθέτουμε αλατοπίπερο και λεμόνι και σερβίρουμε με τη σπάλα. Μπορούμε προαιρετικά να βάλουμε και λίγο μέλι στον πουρέ.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News