Όταν θέλεις να κάνεις ένα τραπέζι, πάντα σκέφτεσαι διάφορες ιδέες για πιάτα ώστε να ικανοποιήσεις την παρέα ή την οικογένειά σου. Τα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από κονιάκ είναι το κυρίως φαγητό που μπορεί να σε βγάλει απ’ τη δύσκολη θέση.

Είναι νόστιμο και πολύ εύκολο να το φτιάξεις!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γρ. χοιρινά φιλετάκια
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • 1/2 φλιτζάνι ζωμό βοδινού
  • 1/4 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πώς τα χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα από κονιάκ

  1. Βάζουμε τα φιλετάκια σ’ ένα μπολ και ρίχνουμε 2 κ.σ. κονιάκ. Σκεπάζουμε και μαρινάρουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πασπαλίζουμε τα φιλετάκια με πιπέρι.
  2. Ψήνουμε τα φιλετάκια μέχρι να είναι έτοιμα ενώ ξεκινάμε και τις ετοιμασίες για τη σάλτσα.
  3. Σε μια μικρή κατσαρόλα, μαγειρεύουμε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι σε ζεστό βούτυρο για 3 – 4 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε τον ζωμό βοδινού και το υπόλοιπο κονιάκ. Φέρνουμε σε βρασμό. Μειώνουμε τη θερμοκρασία, ενώ σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.
  5. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, τη μουστάρδα και το αλεύρι.
  6. Προσθέτουμε στο μείγμα με τον ζωμό και ανακατεύουμε καλά.
  7. Περιχύνουμε τα φιλετάκια με τη σάλτσα και σερβίρουμε με το αγαπημένο μας συνοδευτικό.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News