Η καλύτερη συνταγή για cheesecake βρίσκεται εδώ! Τώρα που ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και γίνεται πιο ζεστός, αυτό το cheesecake με φιστίκι Αιγίνης, λευκή σοκολάτα και μασκαρππόνε είναι ό,τι πρέπει! Είναι το πιο δροσιστικό γλυκό και προσφέρει μία εναλλακτική νότα στα επιδόρπια που επιλέγεις να σερβίρεις!

Κρέμα από μούρα και λευκή σοκολάτα στο ποτήρι! 

Τα υλικά που θα χρειαστείς για το cheesecake με φιστίκι:

  • βούτυρο, για τη φόρμα
  • 100 γρ λευκή σοκολάτα
  • 200 γρ μπισκότα digestive, θρυμματισμένα

Για το cheesecake:

  • 500 γρ μασκαρπόνε
  • 200 γρ γιαούρτι πλήρες
  • 3 αυγά
  • 100 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 λεμόνι, ξύσμα, 1/2 χυμό
  • ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 50 γρ φιστίκια Αιγίνης
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • ανάμεικτα μούρα, για σερβίρισμα (προαιρετικά)

Cheesecake κάστανο: Το απόλυτο γλυκό

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε μία βαθιά φόρμα για κέικ βουτύρωσε τη βάση και τα πλαϊνά. Λιώσε τη σοκολάτα σε φούρνο μικροκυμάτων σε μικρές δόσεις. Όταν η σοκολάτα γίνει τελείως λεία, ανακάτεψε τα μπισκότα και μια μικρή πρέζα αλάτι. Πίεσε στη βάση της φόρμας, φροντίζοντας η βάση να είναι ομοιόμορφη. Βάλε το μείγμα στο ψυγείο να παγώσει για τουλάχιστον 20 λεπτά.
  2. Ζέστανε το φούρνο στους 140 C/120 C και χτύπα το μασκαρπόνε, το γιαούρτι, τα αυγά, τη ζάχαρη άχνη, το ξύσμα λεμονιού και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και στη συνέχεια ρίξε τα πάνω από τη βάση του μπισκότου. Μετάφερε τη φόρμα σε ένα ταψί και ψήσε για 45 λεπτά μέχρι να δέσει.  Σβήσε τον φούρνο με το cheesecake μέσα και άφησε την πόρτα μισάνοιχτη. Άφησε το cheesecake να κρυώσει εντελώς.
  3. Μόλις κρυώσει τελείως και δέσει, με ένα μαχαίρι και μετάφερε προσεκτικά το cheesecake σε ένα πιάτο σερβιρίσματος. Πασπάλισε από πάνω τα φιστίκια και τη ζάχαρη άχνη και μετά σέρβιρε με τα μούρα στο πλάι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News