Πολλές είναι οι συνταγές που συνδυάζουν το cheesecake με διάφορα υλικά και δημιουργούν ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Μετά το cheesecke μελομακάρονο, το cheesecake κάστανο είναι ένα ακόμα γλυκό κατάλληλο για κάθε χειμωνιάτικη περίσταση που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπο.

Συνταγή για cheesecake κάστανο: Υλικά

  • 2 φλιτζάνια μπισκότα τριμμένα
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο, θερμοκρασία δωματίου
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκοι αυγών
  • 3/4 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χυμό λάιμ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 φλιτζάνι πουρέ κάστανου
  • 1/3 φλιτζάνι νερό
  • 1/4 φλιτζάνι ρούμι

Πώς να φτιάξεις cheesecake κάστανο

  1. Βάζουμε τα μπισκότα, το βούτυρο, τον πουρέ κάστανου και τη ζάχαρη σε ένα και χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν μικρά ψίχουλα. Πιέζουμε τα ψίχουλα στον πάτο ενός ταψιού και τοποθετούμε το στο ψυγείο.
  2. Χτυπάμε το τυρί κρέμα και την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Χτυπάμε ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους μέχρι να ενσωματωθούν.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το χυμό λάιμ, το εκχύλισμα βανίλιας και το ρούμι και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Διπλώνουμε μέσα τον πουρέ κάστανου.
  5. Τυλίγουμε το κάτω μέρος του ταψιού με αλουμινόχαρτο, το τοποθετούμε σε ένα ταψί που είναι ασφαλές για φούρνο και ρίχνουμε βρασμένο νερό μέσα στο ταψί έτσι ώστε να ανέβει ένα εκατοστό πάνω από το αλουμινόχαρτο.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου μία ώρα.
  7. Προαιρετικά, σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το ρούμι, τον πουρέ κάστανου, τη ζάχαρη και το βούτυρο, σιγοβράζουμε για 10 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν περιχύσουμε το cheese cake.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News