Πόσο μας αρέσει να δοκιμάζουμε διαφορετικές κουζίνες του κόσμου! Σήμερα το μενού έχει ένα παραδοσιακό πιάτο απ’ την Γεωργία, το οποίο δεν είναι άλλο απ’ το χατσαπούρι ή αλλιώς τυρόψωμο/ τυρόπιτα στο τηγάνι. Πες το όπως θες, μόλις δεις πόσο εύκολο και νόστιμο είναι θα τρελαθείς!

Μπορείς να το φας για πρωινό, να το πάρεις στη δουλειά ή ακόμα και να τσιμπήσεις για ένα ελαφρύ σνακ το βράδυ. Φυσικά, αν λατρεύεις τον συνδυασμό τυριού και μελιού μην διστάσεις να το πασπαλίσεις με λίγο θυμαρίσιο μέλι!

Εύκολη και γρήγορη τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Για να φτιάξουν το χατσαπούρι, στη Γεωργία ζυμώνουν το ψωμί και το αφήνουν να φουσκώσει, στη συνέχεια πλάθεται σε διάφορα σχήματα και γεμίζεται στο κέντρο με ένα μείγμα τυριού, αυγά και άλλα συστατικά.

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 300 γραμμάρια γάλα της επιλογής σου ή νερό χλιαρό
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • Μια πρέζα αλάτι
  • Μια πρέζα ζάχαρη
  • Αλεύρι (περίπου 500 γραμμάρια)

Για τη γέμιση:

  • 1 αυγό
  • Φέτα, γκούντα ή και άλλα τυριά της επιλογής σου

Πώς θα φτιάξεις το χατσαπούρι;

  1. Ανακατεύουμε τα υλικά της ζύμης και προσθέτουμε αλεύρι, όσο πάρει για να γίνει μαλακή. Την αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για περίπου μισή ώρα με 45 λεπτά.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη στο τηγάνι και τη γεμίζουμε με τη γέμιση τυριών.
  3. Μαζεύουμε τη γέμιση και την ανοίγουμε ξανά.
  4. Ψήνουμε χωρίς λάδι και απ’ τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει η πίτα μας.
  5. Κόβουμε σε κομμάτια της επιλογής μας.

*Μπορούμε αν θέλουμε όταν ψηθεί η πίτα να την αλείψουμε με βούτυρο. Όμως, εάν την θέλουμε πιο ελαφριά αποφεύγουμε αυτό το βήμα.

**Μπορούμε επίσης αντί να ψήσουμε την πίτα μας όλη μαζί ,να τη χωρίσουμε από πριν σε μερίδες και να ψήσουμα τα πιτάκια ξεχωριστά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News