Αναζητάς τρόπους για να εμπλουτίσεις τις vegan συνταγές σου; Δοκίμασε αυτό το burger με μελιτζάνα και σως από αβοκάντο! Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ιδανική και για μπάρμπεκιου και δηλώνει έτοιμη να απογειώσει κάθε σου τραπέζι! Γιατί ποιος είπε ότι οι vegan συνταγές είναι βαρετές;

Μάθε να φτιάχνεις σπιτικά ψωμάκια bao buns! Απόλαυσε την πιο vegan συνταγή με τόφου και τραγανά λαχανικά!

Burger με μελιτζάνα: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 4 ψωμάκια ολικής αλέσεως κομμένα στο μισό
  • 1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη σε 4 φέτες
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κύμινο
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 μικρή κίτρινη πιπεριά ξεσποριασμένη και κομμένη σε λεπτές φέτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 25g φρέσκα φύλλα ρόκας
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε τέσσερις χοντρές φέτες
  • κλωνάρια κόλιανδρου, για γαρνίρισμα

Για τη σως αβοκάντο:

  • 1 μικρό ώριμο αβοκάντο, ξεφλουδισμένο, ψιλοκομμένο
  • 2 κσ φρέσκο χυμό λάιμ
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Vegan μπουρίτο με γλυκοπατάτα και μαύρα φασόλια – Ένα γρήγορο ταξίδι γεύσεων στο Μεξικό!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθερμάνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  2. Εν τω μεταξύ, για να φτιάξουμε την σως από αβοκάντο, βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μικρό μπολ και αλατοπιπερώνουμε καλά. Πολτοποιούμε με ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε στην άκρη.
  3. Ψήνουμε τα ψωμάκια την κομμένη πλευρά προς τα κάτω στο τηγάνι για 1 λεπτό και τα αφήνουμε στην άκρη. Αλείφουμε τις φέτες μελιτζάνας και από τις δύο πλευρές με το μισό ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με το κύμινο και τον κόλιανδρο. Τοποθετούμε τις μελιτζάνες στο ταψί και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά.
  4. Εν τω μεταξύ, ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα μεγάλο, αντικολλητικό τηγάνι και τσιγαρίζουμε τις πιπεριές και το κόκκινο κρεμμύδι για 8-10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά και να ροδίσουν ελαφρά τα υλικά. Ρίχνουμε το ξύδι και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνουμε. Μαγειρεύουμε για μερικά δευτερόλεπτα ακόμα, ανακατεύοντας συνεχώς.
  5. Τοποθετούμε τα ψωμάκια σε ένα πιάτο και προσθέτουμε από πάνω μια μικρή χούφτα ρόκα και μετά μια φέτα ντομάτα. Μοιράζουμε το μείγμα της πιπεριάς στα ρολά και ρίχνουμε από πάνω τη μελιτζάνα. Βάζουμε με κουτάλι τη σως αβοκάντο από πάνω, λίγα κλωνάρια κόλιανδρου και τα burgers είναι έτοιμα!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News