Ο καύσωνας είναι παρών και ο καλύτερος τρόπος να δροσιστούμε (εκτός από το aircodition) είναι το παγωτό. Και ακόμα καλύτερα εάν αυτό δεν έχει και τόσες πολλές θερμίδες. Το σορμπέ είναι ένα δροσιστικό επιδόρπιο το οποίο αντικαθιστά επάξια το παγωτό με τη διαφορά ότι δεν περιέχει γάλα. Μοιάζει αρκετά με την γρανίτα, είναι πολύ ελαφρύ και εύκολο να το φτιάξεις. Στη συνταγή για σορμπέ μάνγκο το μάνγκο μπορεί να αντικατασταθεί με κάθε φρούτο αλλά εμείς θα σου προτείναμε το συγκεκριμένο για μια πιο καλοκαιρινή νότα.

Απλά και νόστιμα: Δροσερή σαλάτα με αβοκάντο και ντομάτα!

Συνταγή για σορμπέ μάνγκο: Υλικά

  • 3 μεγάλα, ώριμα μάνγκο
  • 200 γρ ζάχαρη άχνη
  • 1 λάιμ στημένα

Πώς να φτιάξεις σορμπέ μάνγκο

  1. Ξεφλούδισε τα μάνγκο με έναν αποφλοιωτή λαχανικών, κόψε όση περισσότερη σάρκα μπορείς και βάλτη σε ένα μπλέντερ.
  2. Πρόσθεσε τη ζάχαρη, το χυμό λάιμ και 200 ​​ml νερό. Ανακάτεψε για λίγα λεπτά, έως ότου το μάνγκο γίνει πολύ λείο και η ζάχαρη διαλυθεί . Έλεγξε με τα δάχτυλά σου εάν το μάνγκο εξακολουθεί να είναι σε κομματάκια και ανακάτεψε για λίγο ακόμα. Βάλτο σε ένα μπολ και άφησε το στην κατάψυξη για μερικές ώρες.
  3. Έπειτα, βάλε ξανά το σορμπέ στο μπλέντερ (αν είναι πολύ στερεό, άφησε το σε θερμοκρασία δωματίου για 5-10 λεπτά πρώτα). Ανακάτεψε μέχρι να δημιουργηθεί ένα λασπώδες μείγμα, στη συνέχεια ρίξε ξανά στη φόρμα και πάγωσε για άλλη μία ώρα περίπου.
  4. Επανάλαβε την διαδικασία για άλλη μια φορά. Κατάψυξε μέχρι να στερεοποιηθεί το σορμπέ για άλλη μία ή δύο ώρες. Το σορμπέ μας είναι έτοιμο! Μπορεί να διατηρηθεί στην κατάψυξη για τρεις μήνες.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News