Τα νιόκι θα είναι πάντα η λύση για ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα. Πραγματικά αυτή η συνταγή δε θα μπορούσε να είναι πιο απλή. Απλά συνδυάζεις τα νιόκι με μανιτάρια τα οποία τα μαγειρεύεις μέχρι να ροδίσουν, ώστε να μην πάψουν τα είναι τραγανά. Μόλις δοκιμάσεις αυτό το πιάτο θα το ερωτευτείς. Δοκίμασε να το σερβίρεις με ψητό κοτόπουλο ή χοιρινές μπριζόλες, θα το απογειώσεις.

Λαχταριστά gnocchi με κρεμώδη σάλτσα, σολομό και μανιτάρια για να απολαύσεις με τους αγαπημένους σου ένα μοναδικό πιάτο!

Νιόκι με μανιτάρια: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • 4 κ.σ. παρθένο ελαιόλαδο, χωρισμένο
  • 225 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μικρό εσαλότ, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • Αλάτι
  • 1 συσκευασία νιόκι
  • 2 κ.σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1 πρέζα κόκκινο πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα, για το σερβίρισμα

Vegan νιόκι καρότου – Αυτή είναι η νέα viral συνταγή του TikTok και εσύ πρέπει να μάθεις πώς να την φτιάχνεις!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 8 λεπτά. Προσθέτουμε το εσαλότ και το σκόρδο και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει το εσαλότ, περίπου 3 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε λίγο αλάτι και μεταφέρουμε το μείγμα των μανιταριών σε ένα μεσαίο μπολ.
  2. Στο ίδιο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεσταίνουμε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας λάδι. Προσθέτουμε τα νιόκι σε ομοιόμορφη στρώση και μαγειρεύουμε, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 5 λεπτά. Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ψηθούν τα νιόκι, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το βούτυρο και επαναφέρουμε τα μανιτάρια στο τηγάνι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να λιώσει το βούτυρο, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.
  3. Μοιράζουμε τα νιόκι σε πιάτα ή ρηχά μπολ. Από πάνω ρίχνουμε τριμμένη παρμεζάνα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News