Αυτό το πολύχρωμο δείπνο με ψάρι είναι έτοιμο σε μόλις μισή ώρα και μπορείς να το σερβίρεις σε ένα κρεβάτι κουσκούς με τραγανό αγγούρι και σπόρους ροδιού. Αυτή η συνταγή για σολομό με σάλτσα ταχίνι είναι συνώνυμο της υγιεινής διατροφής.

Συνταγή για σολομό με σάλτσα ταχίνι: Υλικά

  • 140 γρ κουσκούς
  • 4 φιλέτα σολομού χωρίς πέτσα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ ταχίνι
  • 2 λεμόνια, 1 για χυμό και 1 κομμένο σε φέτες
  • ½ αγγούρι, κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 ρόδι, μόνο σπόροι
  • μαϊντανός πλατύφυλλος, ψιλοκομμένος

Πώς να φτιάξεις σολομό με σάλτσα ταχίνι

  1. Ρίχνουμε το κουσκούς σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ και προσθέτουμε 400 ml βραστό νερό. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να σταθεί για 8-10 λεπτά όσο ψήνουμε το ψάρι.
  2. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Αλείφουμε τα φιλέτα σολομού με ελαιόλαδο και τηγανίζουμε για 5 λεπτά από τη μία πλευρά ή μέχρι να γίνουν αδιαφανή μέχρι τη μέση του φιλέτου. Αναποδογυρίζουμε προσεκτικά τα φιλέτα και μαγειρεύουμε για άλλα 1-2 λεπτά ή μέχρι να ψηθούν και μετά αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ανακατεύουμε το ταχίνι με το χυμό λεμονιού και λίγο νερό για να φτιάξουμε μια σάλτσα.
  4. Στραγγίζουμε το περιττό νερό από το κουσκούς και ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτοντας το αγγούρι, τους σπόρους ροδιού και τον μαϊντανό. Σερβίρετε τον σολομό πάνω από το κουσκούς, με φέτες λεμονιού στο πλάι και τη σάλτσα ταχίνι περιχυμένη ή σερβιρισμένη δίπλα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News