Αυτή η σάλτσα με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης συνδυάζει κρεμμύδι και πιπεριές, φρέσκα βότανα και ξύδι και ταιριάζει απόλυτα τόσο ως συνοδευτικό σε πατατάκια όσο και με το κοτόπουλο, το χοιρινό ή το ψάρι σου.

Χριστουγεννιάτικο ταρτ τατέν κάστανο, με μανιτάρια & σάλτσα μαδέρας που θα αγαπηθεί από vegans και μη!

Συνταγή για σάλτσα με ρόδι και φιστίκια Αιγίνης

  • 6 κουταλιές της σούπας ξύδι
  • 1 μεσαίου μεγέθους κόκκινο κρεμμύδι
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φρέσκο ​ τσίλι
  • 2 κλαδάκια θυμάρι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι σπόρους ροδιού
  • ¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένα ψητά φιστίκια Αιγίνης
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο ​​σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Πώς να φτιάξεις σάλτσα με ρόδι και φιστίκια

  1. Βάζουμε το ξύδι να βράσει σε μια μικρή κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Βράζουμε μέχρι να μειωθεί στο μισό, περίπου 3 λεπτά. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Αλείφουμε ομοιόμορφα και τις δύο πλευρές των φετών κρεμμυδιού με 1 κουταλιά της σούπας λάδι. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Προσθέτουμε κρεμμύδι, τσίλι, θυμάρι, αλάτι και μαύρο πιπέρι. Μαγειρεύουμε μέχρι να καραμελώσουν για περίπου 3 λεπτά, αλλάζουμε πλευρά και μαγειρεύουμε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Μεταφέρουμε το κρεμμύδι και το τσίλι σε ένα ξύλο κοπής. Αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά. Κόβουμε το κρεμμύδι σε κομμάτια. Αφαιρούμε το στέλεχος από το τσίλι και το ψιλοκόβουμε. Τοποθετούμε το κρεμμύδι και το τσίλι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε ρόδι, φιστίκια, σχοινόπρασο, μαϊντανό, το ξύδι και τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας λάδι. Ανακατεύουμε να ενωθούν. Προσθέτουμε επιπλέον αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News