Τώρα που το brunch έχει μπει για τα καλά στην ζωή μας όλοι ψάχνουμε τρόπους να το φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα στο σπίτι μας. Αυτή η μαροκινή συνταγή για πικάντικα αυγά είναι πολύ χορταστική και ιδανική για το ενδιάμεσο γεύμα της μέρας σου. Με σπανάκι, ρεβίθια, ντομάτες και κολοκυθάκια δεν θα μπορούσε να γίνει πιο πλήρης.

Είναι όντως το ασπράδι του αυγού πιο υγιεινό από τον κρόκο; Η λύση στον γρίφο που μας έχει απασχολήσει όλους

Μαροκινή συνταγή για πικάντικα αυγά: Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο στη μέση και σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φέτες
  • 150 ml ζωμό λαχανικών
  • 400 γρ ρεβίθια
  • 800 γραμμάρια ντοματίνια
  • 2 κολοκυθάκια, ψιλοκομμένα
  • 200γρ σπανάκι
  • 4 κουταλιές της σούπας κόλιανδρο ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλα αυγά

Πώς να φτιάξεις πικάντικα αυγά από το Μαρόκο

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για περίπου 8 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο, μέχρι να αρχίσουν να γίνονται χρυσά. Προσθέτουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε καλά, στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και τα ρεβίθια με το υγρό τους. Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά, στη συνέχεια πολτοποιούμε περίπου το ένα τρίτο των ρεβίθια για να πήξει λίγο ο ζωμός.
  2. Ρίχνουμε τις ντομάτες και τα κολοκυθάκια στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια. Προσθέτουμε το σπανάκι έτσι ώστε να μαραθεί στο τηγάνι.
  3. Κάνουμε 4 κοιλότητες στο μείγμα και σπάμε τα αυγά. Σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά, μετά σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να ηρεμήσει για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News