Εάν είσαι vegan ή εάν απλώς θες να διατηρήσεις την σιλουέτα σου κατά την διάρκεια των γιορτών, υπάρχουν πολλές γευστικές εναλλακτικές επιλογές που μπορείς να δοκιμάσεις χωρίς να περιέχουν την κλασική γαλοπούλα του χριστουγεννιάτικου τραπεζιού. Αυτή η κολοκύθα γεμιστή με κάστανα και μανιτάρια είναι η συνταγή που ψάχνεις!

Ζεστή σοκολάτα gingerbread με άρωμα Χριστουγέννων! Βρήκαμε τι θα σου κρατά συντροφιά τα χειμωνιάτικα απογεύματα

Συνταγή για κολοκύθα γεμιστή με κάστανα και μανιτάρια: Υλικά

  • 2 μέτριες κολοκύθες κομμένες στη μέση
  • αλάτι
  • μαύρο πιπέρι
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 125 γρ μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 80 γρ μαγειρεμένα κάστανα ψιλοκομμένα
  • 50 γρ καρύδια καβουρδισμένα και θρυμματισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 25 γρ αποξηραμένα κράνμπερι ψιλοκομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκο θυμάρι

Πώς να φτιάξεις κολοκύθα γεμιστή με κάστανα

Για την κολοκύθα:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 180c
  2. Αφαιρούμε τους σπόρους των κολοκυθιών και χαράσσουμε τη σάρκα διαγώνια.
  3. Τοποθετούμε το βούτυρο σε ταψιά και το αλείφουμε με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 60 – 120 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εσωτερικά και να καραμελώσουν εξωτερικά.

Για τη γέμιση:

  1. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
  2. Προσθέτουμε το σκόρδο και τσιγαρίζουμε για ένα ακόμη λεπτό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα μανιτάρια και μαγειρέψτε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέτουμε τα καρύδια, τα κάστανα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε να ενωθούν και μαγειρεύουμε για ένα λεπτό περίπου. Αφήνουμε στην άκρη.
  4. Όταν τα κολοκύθια ψηθούν, ρίχνουμε με κουτάλι τη γέμιση στις κοιλότητες, προσθέτουμε φρέσκο θυμάρι και αλάτι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News