Ήρθε η στιγμή να ανακαλύψεις αυτή την κλασική ιταλική σούπα λαχανικών με πλούσια βάση ντομάτας και ζυμαρικά. Η σούπα Μινεστρόνε είναι χαμηλή σε θερμίδες και γεμάτη φυτικές ίνες και βιταμίνη C και θα σου κρατήσει καλή συντροφιά τις βροχερές μέρες του φθινοπώρου.

Παραδοσιακά, το minestrone παρασκευάζεται με τα λαχανικά που υπάρχουν ήδη στην κουζίνα μας, ακόμα και εκείνα που δεν είναι πολύ φρέσκα, ιδίως με εκείνα που δεν είναι πολύ εύπεπτα χωρίς καλό μαγείρεμα. Για το λόγο αυτό θεωρήθηκε ένα από τα φτωχά πιάτα κατ ‘εξοχήν, χαρακτηριστικό της ιταλικής κουζίνας των αγροτών. Ωστόσο, με την εξέλιξη της οικονομικής κατάστασης και των διατροφικών συνηθειών, με την πάροδο του χρόνου έχει γίνει ένα πιάτο που εκτιμάται και σε άλλα κοινωνικά περιβάλλοντα και μερικές φορές σερβίρεται επίσης στα πιο περιζήτητα εστιατόρια.

Πράσινη σούπα γκασπάτσο με σπανάκι – Όλες οι βιταμίνες που χρειάζεται ο οργανισμός σου για ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα

Συνταγή για σούπα Μινεστρόνε: Υλικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο, ξεφλουδισμένο και ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκυθάκι, ψιλοκομμένο
  • 70 γραμμάρια καπνιστή πανσέτα σε κύβους
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο, τριμμένη
  • ½ κουταλάκι αποξηραμένη ρίγανη
  • 400 γραμμάρια φασόλια κονσέρβα
  • 400 γραμμάρια ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας πουρέ ντομάτας
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 70 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
  • 100 γραμμάρια λάχανο
  • μια χούφτα βασιλικό
  • ψιλοκομμένη παρμεζάνα, για σερβίρισμα

Πώς να φτιάξεις σούπα Μινεστρόνε

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε χαμηλή μέτρια φωτιά και σοτάρουμε απαλά το κρεμμύδι, το σέλινο, το καρότο, το κολοκυθάκι και την πανσέτα για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό.
  2. Προσθέτουμε τα φασόλια, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, τον πουρέ, το ζωμό και τα φύλλα δάφνης. Αλατοπιπερώνουμε για γεύση. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 30 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το λάχανο και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά. Ρίχνουμε σε μπολ και πασπαλίζουμε με βασιλικό και λίγη παρμεζάνα.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News