Η καλύτερη συνταγή για γαλοπούλα βρίσκεται εδώ και σου υποσχόμαστε πως θα εκπλήξει ευχάριστα τους καλεσμένους σου φέτος τα Χριστούγεννα! Χωρίς άγχος, ακολούθησε τα βήματα της συνταγής κι ετοιμάσου να απολαύσεις την πιο γευστική γαλοπούλα που έχεις φάει ποτέ στη ζωή σου.

Για τα Χριστούγεννα και όχι μόνο: Μεξικάνικα τάκος με γαλοπούλα και γέμιση που περίσσεψε! Το μυστικό για να βάλεις τέλος στο food waste!

Πώς να φτιάξω τη γαλοπούλα; Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
  • 1 κουταλιά της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας αλεσμένο κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μαραθόσποροι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο κρεμμύδι
  • 1,5 κιλό ​​στήθος γαλοπούλας
  • 1 κιλό μικρές baby πατάτες
  • 2 3/4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 50 γρ βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι αλεύρι
  • 1 κουταλάκι φρέσκο ​​θυμάρι
  • 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα μαϊντανού
  • Αρακάς μαγειρεμένος στον ατμό, για σερβίρισμα

Η πιο εύκολη συνταγή για γαλοπούλα είναι εδώ! Βάλε την στο Air Fryer κι άλλαξε τον τρόπο που μαγειρεύεις για πάντα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Συνδυάζουμε την πάπρικα, τη ζάχαρη, το κύμινο, τους σπόρους μάραθου, τη σκόνη σκόρδου και το αποξηραμένο κρεμμύδι σε ένα μπολ. Ανακατεύουμε καλά και τρίβουμε το μείγμα σε όλη τη γαλοπούλα. Ρίχνουμε από πάνω πιπέρι.
  2. Τοποθετούμε τις πατάτες στη βάση του slow cooker. Περιχύνουμε με 3/4 φλιτζανιού ζωμό. Από πάνω βάζουμε την γαλοπούλα και σκεπάζουμε. Μαγειρεύουμε στο χαμηλό για 6 ώρες.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200C. Στρώνουμε σε ένα μεγάλο ταψί λαδόκολλα. Μεταφέρουμε τη γαλοπούλα σε ένα πιάτο. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθεί ζεστή. Αφήνουμε στην άκρη να ξεκουραστεί.
  4. Χρησιμοποιώντας μια τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τις πατάτες στον έτοιμο δίσκο και τις κόβουμε στα δυο. Έπειτα, ψήνουμε τις πατάτες για 20 έως 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές.
  5. Εν τω μεταξύ, λιώνουμε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέτουμε αλεύρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι το μείγμα να πάρει χρυσαφί χρώμα. Ανακατεύουμε σταδιακά ½ φλιτζάνι μαγειρικό ζωμό. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο ζωμό και το θυμάρι. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι το μείγμα να κάνει φουσκάλες και να πήξει.
  6. Κόβουμε τη γαλοπούλα. Προσθέτουμε μαϊντανό στις πατάτες και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε την γαλοπούλα με πατάτες, σάλτσα και τον αρακά.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News