Στο επεισόδιο του Σαββάτου (4/4/21) οι παίκτες κλήθηκαν να μαγειρέψουν ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πιάτο με bao ban του Γιώργου Βενιέρη. Αν έχεις δει ποτέ να σου ετοιμάζουν το bao ban που έχεις παραγγείλει μπορεί να έχεις σκεφτεί ότι δεν είναι κάτι δύσκολο αν έχεις έτοιμη τη γέμιση και ψήσεις σωστά το ψωμάκι! Ωστόσο το συγκεκριμένο πιάτο δυσκόλεψε αρκετά τους παίκτες του MasterChef λόγω χρόνου κάτι το οποίο στην δική σου κουζίνα δεν αποτελεί πρόβλημα αν θες να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτή τη συνταγή για τα bao ban του MasterChef.

Φτιάχνουμε τη συνταγή για τα bao ban του MasterChef

Για τα bao buns :

  • 293,5 gr αλεύρι red lotus
  • 8,4 gr ξερή μαγιά
  • 9,65 gr αλάτι
  • 175 gr νερό
  • 43 gr ζάχαρη
  • 13,6 gr γάλα σκόνη
  • 2,15 gr baking powder
  • 1,5 gr σόδα
  • 30 gr ηλιέλαιο

Εκτέλεση:

  • Στο μίξερ με τον γάντζο ρίχνουμε το αλεύρι, το αλάτι, τη σόδα, το γάλα σκόνη και το μπέικιν πάουντερ.
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό χλιαρό στους 35οC, τη μαγιά και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το μείγμα νερού μέσα στον κάδο του μίξερ.
  • Τέλος προσθέτουμε σιγά σιγά το λάδι και αφήνουμε το μείγμα να ζυμωθεί σε μέτρια ταχυτητα για 6 λεπτά συνολικά.
  • Αφήνουμε το ζυμάρι μας να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
  • Μεριδοποιούμε το ζυμάρι μας σε μπαλάκια των 40 γρ., τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά.
  • Με έναν πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια μας σε οβάλ δίσκους διαμέτρου 10 cm, τους διπλώνουμε στη μέση, αφού τους έχουμε αλείψει με ελάχιστο ηλιέλαιο.
  • Στοφάρουμε στον φούρνο στους 40οC για 35΄.
  • Τέλος ατμίζουμε για 3΄στη δυνατή φωτιά και χαμηλώνουμε στο 5 την φωτιά μας και ατμίζουμε για άλλο 1΄.

Για το μανγκο chutney:

  • 250 gr μάνγκο
  • 1 gr κύμινο
  • 1,5 gr κόλιανδρος σκόνη
  • 1gr κανέλα σκόνη
  • 5 gr αλάτι
  • 3 gr σκόρδο
  • 2 gr κουρκουμάς
  • 10 gr τζίντζερ
  • 1 gr ξερό τσίλι
  • 200 gr ζάχαρη
  • 200 gr ξύδι
  • 50 gr νερό
  • 8 gr κρεμμύδι σάλοτς

Εκτέλεση:

  • Κόβουμε το μάνγκο και το κρεμμύδι μπρινουάζ.
  • Και τρίβουμε στο ζέστερ το σκόρδο και το τζίντζερ.
  • Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε πρώτα τα μπαχαρικά για 2 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Τέλος προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει.

Για τα bun αστακού :

  • 500 gr αστακός (1 τεμ.)
  • 150 gr panko
  • 40 gr σόγια σος
  • 100 gr αλεύρι τεμπούρας
  • 100 gr παγωμένο νερό
  • 20 gr τριμμένος πάγος

Εκτέλεση:

  • Ετοιμάζουμε το κουρκούτι τεμπούρας.
  • Σε μια κατσαρόλα μπλανσάρουμε τον αστακό σε αλατισμένο νερό για 3΄ αφού του έχουμε περάσει καλαμάκι για να μείνει ευθύγραμμος.
  • Κόβουμε το φιλέτο του αστακού σε κομμάτια των 30 γρ.
  • Με ένα πινέλο αλείφουμε τα κομμάτια με σόγια και αφού ρίξουμε τον πάγο μέσα στην τεμπούρα βουτάμε τα φιλέτα μας ελαφριά να μην κρατήσουν πολύ από το μείγμα.
  • Τα περνάμε από το πάνκο και τηγανίζουμε στους 180οC μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα.

Για τις  Πίκλες τζίντζερ:

  • 80 gr τζίντζερ
  • 80 gr ξύδι
  • 80 gr ζάχαρη
  • 100 gr νερό
  • 10 gr αλάτι
  • 3 gr κάρδαμο

Εκτέλεση :

  • Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε στο μαντολίνο σε λεπτά φετάκια.
  • Σε ένα κατσαρολακι δίνουμε μια βράση στα υπόλοιπα υλικά.
  • Σε ένα άλλο κατσαρολάκι μπλανσάρουμε 2-3 φορές το τζίντζερ αλλάζοντας το νερό κάθε φορά.
  • Κρυώνουμε σε νερό και τα τοποθετούμε μέσα στο βραστό μείγμα εκτός φωτιάς.

Για τη μαγιονέζα μαύρου σκόρδου :

  • 3 κρόκους
  • 50 gr μαύρο σκόρδο
  • 5 gr μουστάρδα
  • 80 ml ριζόξυδο
  • 15 ml σόγια
  • 20 ml χυμός λάιμ
  • 2 gr sriracha
  • 500 ml ηλιέλαιο

Εκτέλεση :

  • Χτυπάμε το σκόρδο μαζί με ριζόξυδο, τη σόγια, τον χυμό λάιμ μέχρι να γίνουν πουρές.
  • Τα περνάμε από σινουά εταμίν.
  • Χτυπάμε μετά τους κρόκους με τη μαύρη πάστα και τέλος ρίχνουμε το ηλιέλαιο κορδόνι.

Για τα φυστίκια καραμελωμένα με αλάτι:

  • 80 gr φιστίκι αλατισμένο
  • 150 gr ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 gr νερό
  •  αλάτι

Μαγειρεύουμε αυγό με στάκα και τρούφα

Εκτέλεση:

  • Σε ένα τηγανάκι, ρίχνουμε τα φυστίκια να πάρουν χρώμα και να βγάλουν το άρωμά τους.
  • Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το νερό με τη ζάχαρη και βράζουμε μέχρι να λιώσει.
  • Ρίχνουμε μέσα τα φυστίκια και με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε, μέχρι να χάσει την υγρασία του το μείγμα και να κρυσταλλώσει.
  • Αφαιρούμε πάνω σε λαδόκολλα και αλατίζουμε.

Για την παπάγια:

  • 1 τεμ. παπάγια

Εκτέλεση :

  • Κόβουμε την παπάγια στη μέση.
  • Αφαιρούμε τα σπόρια της, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε καλά.
  • Σε ένα τηγανάκι τα αφήνουμε να χάσουν την υγρασία τους σε πολύ χαμηλή φωτιά.
  • Τέλος, τα κάνουμε σκόνη.

Φτιάχνουμε αυθεντική καρμπονάρα με συνταγή του Πάνου Ιωαννίδη!

Για το στήσιμο

  • Φύτρες κόλιανδρου
  • Αυγοτάραχο
  • Κοκκίνο τσίλι (ζουλιέν)
  • Φύλλα χρυσού για τη διακόσμηση (μια λεπτομέρεια σε κάθε bun)
  • Φύλλα μπανάνας για τη διακόσμηση
  • Αυγοτάραχο πέρασμα από microplane πάνω στην tempura, αφού βγει από το λάδι, λίγο πριν μπει μέσα στο bun

Καλή επιτυχία και καλή απόλαυση!

Πώς να φτιάξεις τη σως Café De Paris που είδες στο MasterChef

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News