‘Οταν ψάχνεις για ένα γευστικό ντιπ για να συνοδεύσεις τα πιάτα σου, πολλές φορές το μυαλό σου «κολλάει» και δεν μπορείς να σκεφτείς τι υλικά να συνδυάσεις για ένα υγιεινό και νόστιμο αποτέλεσμα. Η συνταγή για γουακαμόλε είναι πολύ εύκολη και είναι ακριβώς αυτό που έψαχνες!

Το μυστικό για να βγει τέλειο γουακαμόλε βρίσκεται στα υλικά, καθώς πρόκειται για μια ωμή παρασκευή, επομένως εάν η πρώτη ύλη δεν είναι καλή, το αποτέλεσμα θα είναι μέτριο.

Προμηθεύσου ώριμα αβοκάντο και ζουμερές ντομάτες ώστε να πετύχεις την ιδανική γεύση!

Tα υλικά για τη συνταγή για γουακαμόλε:

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 1 ώριμη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1/2 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Μερικές σταγόνες ταμπάσκο
  • 3 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο
  • Λίγο αλάτι
  • 2 κ.σ. χυμό lime
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

Πώς θα φτιάξεις τη συνταγή για γουακαμόλε;

  1. Ανακατεύουμε καλά το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι, τον κόλιανδρο και το ταμπάσκο.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αβοκάντο και τον χυμό lime. Ανακατεύουμε τόσο ώστε να λιώσει το αβοκάντο, αλλά να μείνουν μερικά κομμάτια.
  3. Βάζουμε και την ντομάτα και αναμειγνύουμε καλά όλα τα υλικά.
  4. Διορθώνουμε τη γεύση αν χρειάζεται.
  5. Σερβίρουμε το γουακαμόλε με το φαγητό μας! Μπορεί να συνδυαστεί τέλεια τσιπς αραβικής πίτας, μέσα σε τορτίγιες ή ακόμα και με πατάτες!

Δες ακόμα:

Αυγά με γουακαμόλε- Το καλύτερο δροσερό ορεκτικό (Video)

Photo: Tessa Rampersad/ Unsplash