Ένα από τα πιο διάσημα γαλλικά πιάτα και συνάμα απίστευτα γευστικά είναι η Κις Λορέν. Πολλές φορές έχουμε δει σε αρκετά οικογενειακά τραπέζια αυτή την νόστιμη τάρτα, αλλά ποτέ δεν έχουμε δοκιμάσει να την φτιάξουμε μόνοι μας γιατί την θεωρούμε δύσκολη. Σήμερα, αυτό θα αλλάξει, αφού σου έχουμε την πιο εύκολη συνταγή για Κις Λορέν που θα την φτιάχνεις συνέχεια και θα τρελάνεις όλη την οικογένεια.

Συνταγή για Κις Λορέν: Τα υλικά που θα χρειαστείς

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το πασπάλισμα της ζύμης
  • 500 γραμμάρια έτοιμη ζύμη κουρού
  • 200 γραμμάρια καπνιστό μπέικον, ψιλοκομμένο
  • 85 γραμμάρια τυρί τσένταρ, κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3 αυγά
  • 284 ml παχύρρευστη κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα τριμμένο μοσχοκάρυδο

Τάρτα με κολοκύθι: Η καλοκαιρινή λιχουδιά με μοναδική γεύση είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις για να φτιάξεις την λαχταριστή τάρτα

  1. Ανοίγουμε τη ζύμη και τη βάζουμε σε μια φόρμα για τάρτες. Αφήνουμε την ζύμη να μαλακώσει σε θερμοκρασία δωματίου για να μην σπάσει όταν την τυλίγουμε. Αλευρώνουμε ελαφρά τον πλάστη και την επιφάνεια εργασίας. Πιέζουμε απαλά το πάνω μέρος της ζύμης, από το άκρο που βρίσκεται πιο κοντά μας προς τα έξω, μερικές φορές, γυρνάμε 90° και μετά επαναλαμβάνουμε μέχρι να έχει πάχος 1 cm. Τώρα απλώνουμε με προσοχή την ζύμη με την βοήθεια του πλάστη. Έπειτα χρησιμοποιούμε τον πλάστη για να γυρίσουμε τη ζύμη με την αλευρωμένη πλευρά προς τα επάνω.
  2. Στρώνουμε τη φόρμα και κόβουμε τη ζύμη. Απλώνουμε τη ζύμη πάνω από τη βάση της φόρμας για να αφαιρέσουμε τυχόν αέρα. Απλώνουμε απαλά τη ζύμη στο εσωτερικό της φόρμας και κόβουμε την προεξέχουσα ζύμη με ψαλίδι κουζίνας, για να κρατηθεί το σχήμα της. Τυλίγουμε την περισσευούμενη ζύμη σε ένα μικρό μπαλάκι και την χρησιμοποιούμε για να πιέσουμε τη ζύμη στις πτυχωτές άκρες. Την αφήνουμε στην ψύξη για 30 λεπτά, καλυμμένη με μεμβράνη. Ό,τι περισσέψει μπορεί να ψυχθεί και να επαναχρησιμοποιηθεί ή να καταψυχθεί για έως και ένα μήνα.
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C αέρα. Κόβουμε ένα μεγάλο κομμάτι λαδόκολλας και στη συνέχεια το απλώνουμε στην φόρμα. Αφού το απλώσουμε ρίχνουμε ωμά όσπρια με περισσότερους κόκκους στα πλαϊνά. Ψήνουμε την ζύμη στην φόρμα για 15-20 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές και να σταθεροποιηθούν οι πλευρές. Βγάζουμε από το φούρνο και σηκώνουμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί και τα ωμά όσπρια. Επιστρέφουμε τη ζύμη στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά ή μέχρι η βάση και οι πλευρές να γίνουν χρυσαφένιες και τραγανές.
  4. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το μπέικον μέχρι να ροδίσει. Στη συνέχεια το σκορπίζουμε πάνω από τη φόρμα και μετά ρίχνουμε το τυρί τσένταρ. Ανακατεύουμε τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και το μοσχοκάρυδο μαζί και στη συνέχεια γεμίστε τη φόρμα μέχρι τη μέση. Ακουμπάμε την φόρμα στον φούρνο και μετά ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά στους 150C αέρα ή μέχρι να ροδίσει. Αφαιρούμε την τάρτα μας από το φούρνο και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά. Την κόβουμε και την σερβίρουμε ζεστή.
  5. Καλή μας απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News