Ένα αυθεντικό γαλλικό πιάτο το οποίο είναι γνωστό για την νοστιμιά και την πρωτοτυπία του είναι η κρεμμυδόσουπα. Εάν δεν την έχεις δοκιμάσει δεν ξέρεις τι χάνεις. Η γλυκύτητα του κρεμμυδιού απογειώνει αυτό το πιάτο, ιδανικό για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Νόστιμη και θρεπτική σούπα με μοσχαράκι για τις χουχουλιάρικες μέρες! Απόλαυσέ την ζεστή και αχνιστή!

Συνταγή για κρεμμυδόσουπα: Υλικά

  • 3 μεγάλα λευκά κρεμμύδια, κομμένα σε λεπτές φέτες σε μισά φεγγάρια
  • 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 κούπα λευκό κρασί
  • 2 κούπες ζωμός κοτόπουλου
  • 4 κούπες ζωμός βοδινού
  • 8 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 8 φέτες μπαγκέτας
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

Πώς να φτιάξεις αυτήν την πεντανόστιμη συνταγή για κρεμμυδόσουπα

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέοτυμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσουν, για 25 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό μέχρι να μην είναι πλέον ωμό.
  2. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το λευκό κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί, για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου και βοδινού και το θυμάρι και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε και αφαιρούμε το θυμάρι.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο. Τοποθετούμε 2 φέτες μπαγκέτας σε ένα μεγάλο ταψί και πασπαλίζουμε κάθε φέτα με 2 κουταλιές της σούπας τυρί. Τοποθετούμε στο φούρνο μέχρι το τυρί να ροδίσει για 1 λεπτό.
    Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ ή μεγάλες κούπες με μια φέτα μπαγκέτας από πάνω. Γαρνίρουμε με θυμάρι.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News