Αγαπάς τα καυτερά σνακ και λατρεύεις τα mac ‘n’ cheese; Είσαι τυχερή γιατί μόλις βρήκαμε την συνταγή που δεν θα μπορέσεις να ξεπεράσεις εύκολα! Αυτές οι spicy μπουκίτσες mac ‘n’ cheese λιώνουν, κυριολεκτικά, στο στόμα σου και θα σου πάρουν το μυαλό από την πρώτη κιόλας μπουκιά!

Vegan Mac and Cheese – Πρόσθεσε στην αγαπημένη σου συνταγή μπρόκολο και λάτρεψέ την ακόμα περισσότερο

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τις μπουκιές mac ‘n’ cheese:

  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν περισσότερο για το βράσιμο
  •  225 γρ. μακαρόνια αγκώνα
  • 4 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (30 γρ.)
  • ⅛ κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 ½ φλιτζάνι γάλα (360 mL)
  • 2 κουταλιές της σούπας καυτερή σάλτσα πιπεριού καγιέν
  • 1 φλιτζάνι τριμμένο κίτρινο τυρί τσένταρ (100 γρ.)

Για το πανάρισμα:

  • 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί μοτσαρέλα (100 γρ.)
  • 3 φλιτζάνια λάδι (720 mL)
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • 1 ½ φλιτζάνι ψίχα ψωμιού (90 γρ.)
  • αλάτι, για γεύση
  • Καυτερή σάλτσα πιπεριού καγιέν, για το σερβίρισμα

Συνταγή για πράσινα Mac ‘n’ Cheese! Το σπανάκι και ο μαϊντανός έρχονται να σου αλλάξουν τα δεδομένα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Φτιάχνουμε τα mac ‘n’ cheese: Βράζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα αλατισμένο νερό. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Στραγγίζουμε και μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  2. Επαναφέρουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο, το αλεύρι, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ενώ ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και μαγειρεύουμε μέχρι να αρχίσει να πήζει η σάλτσα, 3-4 λεπτά. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την καυτερή σάλτσα και το τυρί τσένταρ και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  3. Ρίχνουμε τη σάλτσα στο μπολ με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά τα ζυμαρικά. Αφήνουμε να κρυώσουν για περίπου 20 λεπτά.
  4. Στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα. Μόλις κρυώσει τα mac ‘n’ cheese, προσθέτουμε το τυρί μοτσαρέλα και ανακατεύουμε να ενωθούν.
  5. Κόβουμε το μείγμα τυριού mac ‘n’ σε μπουκιές και δημιουργούμε μικρές μπαλίτσες. Έπειτα τις τοποθετούμε στην λαδόκολλα και τις βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  6. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι η θερμοκρασία να φτάσει τους 190°C.
  7. Εν τω μεταξύ, σε ένα ρηχό μπολ, χτυπάμε μαζί τα αυγά και το νερό μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέτουμε την ψίχα ψωμιού σε ένα ξεχωριστό ρηχό μπολ. Καλύπτουμε τις μπουκιές mac ‘n’ cheese με το μείγμα και στη συνέχεια με την ψίχα ψωμιού.
  8. Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέτουμε τις μπουκιές mac ‘n’ cheese και τις τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Έπειτα, τις μεταφέρουμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι και πασπαλίζουμε αμέσως με αλάτι.
  9. Τοποθετούμε τις μπουκιές σε μία άλλη, καθαρή πιατέλα και ρίχνουμε από πάνω την καυτερή σάλτσα ή την σερβίρουμε από δίπλα! Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News