Τα γεμιστά είναι ένα αγαπημένο μαμαδίστικο φαγητό ιδανικό για το φθινόπωρο. Μπορείς όμως να φανταστείς έναν εναλλακτικό τρόπο να τα φτιάξεις για να τους δώσεις μια πιο ενδιαφέρουσα διάσταση; Αυτή η συνταγή για μεξικάνικες γεμιστές πιπεριές θυμίζει το φαγητό της μαμάς σου αλλά έχει τις ρίζες της στην αγαπημένη πικάντικη μεξικάνικη κουζίνα.

Μεξικάνικο ρύζι: Η ιδανική συνταγή για συνοδευτικό ή κυρίως πιάτο

Συνταγή για μεξικάνικες γεμιστές πιπεριές: Υλικά

  • 3 μεγάλες χρωματιστές πιπεριές, κομμένες στη μέση
  • λάδι
  • 500 γραμμάρια ρύζι για γεμιστά
  • 400 γραμμάρια μαύρα φασόλια
  • 6 φέτες κίτρινο τυρί
  • 150 γραμμάρια φρέσκο γκουακαμόλε

Αυθεντικό μεξικάνικο γουακαμόλε απ’ τα χεράκια σου! Το μυστικό για να βγει απολαυστικό

Πώς να φτιάξεις μεξικάνικες γεμιστές πιπεριές

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220C στον αέρα. Αφαιρούμε τους σπόρους και οποιαδήποτε λευκή ίνα από τις πιπεριές και τις τοποθετούμε κομμένες σε ένα ταψί ψησίματος. Περιχύνουμε με λάδι και αλατοπιπερώνουμε και μετά ψήνουμε για 20 λεπτά.
  2. Ανακατεύουμε το ρύζι και τα φασόλια. Βγάζουμε τις πιπεριές από το φούρνο και τις γεμίζουμε με το μείγμα του ρυζιού. Από πάνω ρίχνουμε κάθε μια φέτα τυρί και ψήνουμε για 10-15 λεπτά ακόμη, μέχρι να λιώσει το ρύζι και να ζεσταθεί η γέμιση. Βάζουμε στην κορυφή μια κουταλιά γκουακαμόλε.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News