Ετοίμασε μια ιδιαίτερη βραδιά για σένα και τους αγαπημένους σου με συνταγές από την Ιαπωνία. Αυτά τα noodles με μπριζολάκια και πιπεριές είναι για σένα που θες να δοκιμάσεις μια διαφορετική κουζίνα αλλά ταυτόχρονα προτιμάς τα πλήρη γεύματα. Απόλαυσέ τα!

Noodles με λαχανικά έτοιμα μέσα σε μερικά λεπτά, για ένα γρήγορο αλλά φανταστικά νόστιμο γεύμα

Noodles με μπριζολάκια και πιπεριές: Υλικά

  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
  • 4 κουταλιές κρασί shaohsing (ή ξηρό sherry)
  • 3 σκελίδες σκόρδο, θρυμματισμένες
  • Ελάχιστο τζίντζερ, ξεφλουδισμένο και τριμμένο
  • 450g πανσετάκια
  • 1 κουταλιά της σούπας φυτικό έλαιο
  • 2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
  • 1 κόκκινη και 1 κίτρινη πιπεριά κομμένες σε κομματάκια
  • 1 πρέζα σουσάμι
  • 1-2 κουταλάκια του γλυκού ψιλοκομμένο μαύρο πιπέρι
  • 500γρ noodles

Πώς να φτιάξεις noodles με μπριζολάκια και πιπεριές

  1. Ανακατεύουμε 1 κουταλιά της σούπας σόγιας με 1 κουταλιά της σούπας κρασί shaohsing, 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη και το μισό τζίντζερ. Περιχύνουμε τη μπριζόλα και αφήνουμε για τουλάχιστον 20 λεπτά ή μέχρι 1 ώρα. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε τη μπριζόλα από τη μαρινάδα και αφαιρούμε όσο περισσότερη μπορούμε. Τρίβουμε με το φυτικό έλαιο και τη βάζουμε στο τηγάνι. Αφήνουμε για 2 λεπτά. Γυρίζουμε τη μπριζόλα και μαγειρεύουμε για 2½ λεπτά από την άλλη πλευρά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη.
  2. Ανακατεύουμε το κορν φλάουρ στην υπόλοιπη σάλτσα σόγιας και το κρασί shaohsing και προσθέτουμε 150 ml νερό. Ζεσταίνουμε το σησαμέλαιο σε γουόκ ή τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας και στη συνέχεια προσθέτουμε τις πιπεριές. Μαγειρεύουμε για 4 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το υπόλοιπο σκόρδο και τζίντζερ και το μείγμα σόγιας. Μόλις αρχίσει να πήζει η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Κόβουμε τη μπριζόλα σε λεπτές φέτες και την προσθέτουμε στο γουόκ, ανακατεύοντας. Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και τους κόκκους πιπεριού και σερβίρουμε με τα μαγειρεμένα noodles.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News