Αν λατρεύεις τα ζυμαρικά μπορείς να δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή για γαρίδες και κολοκύθια. Η συνταγή δεν περιέχει ζυμαρικά αλλά η γεύση είναι παρόμοια και σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει! Είναι ένα τόσο νόστιμο πιάτο που πραγματικά δε θα μπορέσεις να το αποχωριστείς! Η κρέμα γάλακτος θα το πάει σε μια άλλη διάσταση. Δε θα σου πω, όμως, άλλα. Αρκούν 55 λεπτά για να το μαγειρέψεις και να το δοκιμάσεις μόνη σου!

Βρήκαμε την πιο απολαυστική συνταγή για να φτιάξεις τις γαρίδες

Τα υλικά που θα χρειαστείς για τη συνταγή για γαρίδες:

  • 4 μεγάλα κολοκυθάκια, κομμένα κατά το ήμισυ, κατά μήκος
  • 1 κουταλιά της σούπας παρθένο ελαιόλαδο
  • φύλλα θυμαριού
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 3/4 μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 γ. κρέμα γάλακτος
  • 1/4 γ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 χυμός λεμονιού
  • 1 γ. κομμένη μοτσαρέλα
  • Φρεσκοκομμένο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Κολοκυθάκια ή πίτσα; Και τα δύο σε ένα!

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Προθέρμανε τον φούρνο στους 350 °. Κόψε κολοκυθάκια (σαν να κόβεις αβοκάντο) και τοποθέτησέ τα σε ένα μεγάλο ταψί και περιέχυσε τα με λάδι. Αλατοπιπέρωσέ τα και ρίξε και λίγο θυμάρι. Ψήσε τα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώσε το βούτυρο. Πρόσθεσε τις γαρίδες και ρίξε λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγείρεψέ τες μέχρι να ροδίσουν και ψηθούν, για 3 έως 4 λεπτά. Απόσυρέ τες από τη φωτιά και όταν κρυώσουν αρκετά κόψε τες σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς. Επίστρεψε τις γαρίδες στο τηγάνι και ανακάτεψέ τες με τα κολοκυθάκια, τις ντομάτες και το σκόρδο και μαγείρεψε μέχρι να πάρουν μυρωδιά, 1 λεπτό ακόμη. Πρόσθεσε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και χυμό λεμονιού και μαγείρεψε για 3 λεπτά.
  3. Γέμισε τα κολοκυθάκια με μείγμα γαρίδας και από πάνω μοτσαρέλα. Μαγείρεψε τα μέχρι το τυρί να φουσκώσει, περίπου 10 λεπτά ακόμη.
  4. Σέρβιρε με λίγη περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News