Ξέρεις ποιο φρούτο συναντάμε σε αφθονία γύρω μας αυτή την εποχή του χρόνου αλλά και τους περισσότερους μήνες; Τα μήλα. Ναι, είναι πολλοί οι τρόποι που μπορείς να τα φτιάξεις τόσο σε αλμυρές όσο και σε γλυκές συνταγές. Η μαρμελάδα μήλο όμως είναι το ιδανικό γλύκισμα για το πρωινό σου. Στο ψωμί ή στην φρυγανιά αυτή η συνταγή για μαρμελάδα μήλο θα σου δώσει όλη την γλυκιά αίσθηση που χρειάζεσαι για να ξεκινήσεις την μέρα σου. Μην αγχώνεσαι για τις θερμίδες. Η μαρμελάδα μπορεί να περιέχει ζάχαρη αλλά όπως και τα γλυκά του κουταλιού δεν έχει άλλα κακά λιπαρά υπεύθυνα για την αύξηση σου λίπους. Επομένως, μπορείς να κάνεις μια μικρή παρασπονδία και να βάλεις μια κουταλιά μαρμελάδα μήλου στο πρωινό σου.

Συνταγή για μαρμελάδα σύκο για τις φρυγανιές ή το γιαούρτι σου

Συνταγή για μαρμελάδα μήλο: Υλικά

  • 1 κιλό μήλα, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 250 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • ½ λεμόνι, στημένο
  • 1 ξυλάκι κανέλας

Πώς να φτιάξεις μαρμελάδα μήλου

  1. Βάλε ένα μικρό πιάτο στην κατάψυξη. Ρίξε το ψιλοκομμένο μήλο και τη ζάχαρη σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με 350 ml νερό και άφησέ το να σιγοβράσει, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η ζάχαρη.
  2. Μαγείρεψε αργά, ανακατεύοντας τακτικά, για 30 λεπτά μέχρι να λειώσουν τα μήλα.
  3. Προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού, το ξύλο κανέλας και σιγοβράζουμε για άλλα 2-3 λεπτά μέχρι το μείγμα να γίνει παχύρευστο και να γυαλίσει.
  4. Αφαιρούμε το μικρό πιάτο από την κατάψυξη και ρίχνουμε λίγο από το μείγμα σε αυτό. Αφήνουμε για μερικά δευτερόλεπτα και το μείγμα θα πρέπει να είναι σταθερό. Αν εξακολουθεί να τρέχει λίγο, βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και σιγοβράστε για άλλα 10-15 λεπτά. Βάζουμε το πιάτο ξανά στην κατάψυξη και δοκιμάζουμε ξανά, θα πρέπει τώρα να είναι έτοιμο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News