Με τις πρώτες βροχές να έχουν καλωσορίσει το φθινόπωρο όλοι ξεκινήσαμε να αφήνουμε στην άκρη τα κρύα ροφήματα και να αναζητάμε την ζεστασιά μίας σοκολάτας. Τα ζεστά ροφήματα που συνδυάζουν πολλές και διαφορετικές γεύσεις δεν είναι διαθέσιμα μόνο στα καφέ αλλά μπορούν να παρασκευαστούν εύκολα και στο σπίτι. Μια πολύ δημοφιλής επιλογή για τις κρύες μέρες του φθινοπώρου είναι η μόκα η οποία συνδυάζει την γλυκιά γεύση της σοκολάτας με όλη την ενέργεια που σου δίνει ένας καφές. Ειδικά αυτή η συνταγή για μόκα με μέντα είναι ιδανική για σένα που θες να πειραματίζεσαι και να δοκιμάζεις διαφορετικά ροφήματα στην καθημερινότητά σου.

Συνταγή για μόκα με μέντα: Υλικά

  • 2 κ.σ. κακάο σε σκόνη
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1/4 κουτ. εκχύλισμα μέντας
  • 1 κουταλιά της σούπας μέλι
  • 2 σφηνάκια Espresso
  • 3/4 φλιτζάνι γάλα
  • Σαντιγύ
  • Κομματάκια σοκολάτας

Πώς να φτιάξεις μόκα με μέντα

  1. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά ανακάτεψε μαζί το νερό, τη σκόνη κακάο, το εκχύλισμα μέντας και το μέλι μέχρι να ομογενοποιηθούν και να φουσκώσουν. Έπειτα, ρίξε το μείγμα σε μια κούπα. Κατά την διάρκεια της προετοιμασίας βάλε τον καφέ να ετοιμάζεται προκειμένου να παραμείνει ζεστός.
  2. Σε μια μικρή κατσαρόλα, πρόσθεσε το γάλα. Χτύπα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να αφρίσει. Πρόσθεσε τον καφέ και ανακάτεψε με ένα κουτάλι. Από πάνω ρίξε σαντιγί και πασπάλισε με τσιπς σοκολάτας. Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News