Το Σαββατοκύριακο περνάμε περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μας και ένας τέλειος τρόπος για να απασχοληθούμε μαζί με τα παιδιά είναι η μαγειρική! Φυσικά, ξεκινάμε από απλά πράγματα. Και οι βάφλες χωρίς βαφλιέρα είναι μια ιδανική συνταγή για να φτιάξετε οικογενειακώς!

Τις αγαπάνε μικροί και μεγάλοι και μπορούμε να τις απολαύσουμε είτε με αλμυρά είτε με γλυκά toppings, αν και ο πιο συνηθισμένος τρόπος είναι με σιρόπι σφενδάμου ή πραλίνα!

Οι συγκεκριμένες βάφλες, εάν δεν έχεις βαφλιέρα, δεν θα έχουν φυσικά την εμφάνιση που έχεις συνηθίσει, αλλά θα είναι τόσο αφράτες και τόσο νόστιμες που δεν θα έχει σημασία!

Τα υλικά για τις βάφλες χωρίς βαφλιέρα:

  • Λίγο βούτυρο (ιδανικά 50-60 γραμμάρια)
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 2-3 αυγ’α
  • 2 βανίλιες
  • 125 ml γάλα
  • 200 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν

Πώς θα το φτιάξεις;

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά, το γάλα, το μπέικιν και το αλεύρι. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά και προχωράμε στη συνταγή μας.
  2. Αλείφουμε ένα αντικολλητικό σκεύος με λίγο βούτυρο.
  3. Ρίχνουμε μισό φλιτζάνι απ’ το μείγμα.
  4. Αφήνουμε να ψηθεί απ’ τη μια πλευρά για 4 λεπτά κι ακόμα 4 απ’ την άλλη. Προσοχή στο πώς τις γυρίζουμε να μην τις πλατσουκώσουμε γιατί θα μοιάζουν μετά με pancakes.
  5. Απολαμβάνουμε το topping της επιλογής μας!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News