Αν αναζητάς μία διαφορετική συνταγή, περίεργη και cool σε σχέση με όλα αυτά που βλέπεις σε site μαγειρικής τις τελευταίες μέρες, πίστεψέ με, αυτή η συνταγή με τάκος από αβοκάντο δε θα σε απογοητεύσει! Είναι η ιδανική συνταγή για να εντυπωσιάσεις τον σύντροφό σου ή την οικογένειά σου σε ένα γεύμα που δύσκολα θα ξεχάσουν. Αν, λοιπόν, αναζητάς ένα ορεκτικό ή ακόμα και σνακ για να τους εκπλήξεις και να τους εντυπωσιάσεις όλους, εδώ έχεις βρει όλα όσα χρειάζεσαι. Λαχταριστά τάκος από αβοκάντο με κοτόπουλο και λιωμένο τσένταρ. Απλά υπέροχα!

Burger με μελιτζάνα και σως από αβοκάντο – Η πιο λαχταριστή vegan συνταγή είναι εδώ!

Τάκος από αβοκάντο: Τα υλικά που θα χρειαστείς

Για τη γέμιση:

  • 1 φλιτζάνι μαύρα φασόλια, μαγειρεμένα
  • 1 φλιτζάνι καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 110 γρ. πράσινο τσίλι
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κοτόπουλο ψητό
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο τσένταρ, συν περισσότερο για επικάλυψη
  • 1 πακέτο καρυκεύματα για τακος
  • 2 κ.σ. φρέσκο ​​κόλιανδρο, συν περισσότερο για επικάλυψη
  • 3 ώριμα αβοκάντο

Για το dressing:

  • 1 φλιτζάνι σάλτσα ραντς
  • 1/4 φλιτζάνι χυμός λάιμ
  • 1 κ.γ. φρέσκο ​​κόλιανδρο
  • 1 κουτ. αλάτι
  • 1 κουτ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Έφαγες μαυρισμένο αβοκάντο; Πόσο ασφαλές είναι για την υγεία σου;

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις:

  1. Ζεσταίνουμε τον φούρνο και φτιάχνουμε τη γέμιση: Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάζουμε τα μαύρα φασόλια, το καλαμπόκι, 1/2 πράσινο τσίλι, τριμμένο κοτόπουλο, τσένταρ, τα καρυκεύματα για τα τάκος και τον φρέσκο ​​κόλιανδρο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  2. Κόβουμε στη μέση και χωρίζουμε τα τρία αβοκάντο, αφαιρώντας το κουκούτσι και ανοίγοντας το εσωτερικό τους. Πολτοποιούμε το εσωτερικό σε ένα μικρό μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.
  3. Γεμίζουμε το κάθε αβοκάντο με 1/3 φλιτζάνι γέμιση. Πασπαλίζουμε με περισσότερο τσένταρ και περισσότερο φρέσκο ​​κόλιανδρο και στη συνέχεια τα ψήνουμε σε ένα ταψί μέχρι να λιώσει το τυρί, περίπου 2 λεπτά.
  4. Φτιάχνουμε το dressing: Σε ένα μεσαίο μπολ, συνδυάζουμε τη σάλτσα ραντς, τον χυμό λάιμ, τα υπόλοιπα πράσινα τσίλι, τον κόλιανδρο, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά. Ρίχνουμε και τον πουρέ αβοκάντο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Βγάζουμε τα αβοκάντο από τον φούρνο και τα μεταφέρουμε στο πιάτο σερβιρίσματος. Ρίχνουμε από πάνω το dressing και γαρνίρουμε με περισσότερο κόλιανδρο. Σερβίρουμε αμέσως!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News