Η μεξικάνικη κουζίνα, εκτός από τα καυτερά και τη λατρεία για τις κόκκινες πιπεριές, έχει μεγάλη γκάμα φαγητών. Έχει την ευελιξία να έχει ένα φαγητό το οποίο μπορεί να φτιαχτεί σε διάφορες μορφές. Ο λόγος για τα τάκος. Ψάξαμε και θα σου μάθουμε την καλύτερη συνταγή για σούπα τάκος.

Μπορεί η σούπα να είναι συνδεδεμένη με τις κρύες μέρες του χειμώνα, το συνάχι, τον πονόλαιμο, τις ημέρες που είμαστε άρρωστοι, όμως, μια σούπα, ειδικά μια τέτοια σούπα, τρώγεται όλες τις μέρες της εβδομάδες και όλες τις εποχές του χρόνου αν είναι νόστιμη.

Τι θα χρειαστούμε στη συνταγή για σούπα τάκος;

  • 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο
  • 1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 κουταλιές καρύκευμα taco, χωρισμένο
  • 1/2 χυμός τομάτας
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 1/3 φλιτζάνι κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 1 στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκαλα, χωρίς δέρμα, λεπτό τεμαχισμένο στη διαγώνια
  • 1/2 φλιτζάνι τσιπς
  • 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • 1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί
  • 2 κουταλιές ξινή κρέμα

Πώς θα φτιάξουμε την σούπα τάκος;

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια-υψηλή φωτιά μέχρι να πάρει θερμοκρασία. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το καρύκευμα για τάκος.
  2. Αφού τα κρεμμύδια σοταριστούν, σε χρόνο περίπου 3 έως 4 λεπτά, ανακατεύουμε τον χυμό τομάτας και το ζωμό κοτόπουλου με το καλαμπόκι.
  3. Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε τα υπόλοιπα καρυκεύματα taco πάνω από κομμάτια κοτόπουλου και προσθέτουμε στη σούπα. Ανακατεύουμε καλά!
  4. Καλύπτουμε και μαγειρεύουμε μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο. Βάζουμε τις τορτίγιες στο φούρνο, μέχρι να «ξεραθούν».
  5. Αφού μαγειρευτούν όλα, συνοδεύουμε τη σούπα μας με τις τορτίγιες. Προσθέτουμε το αβοκάντο, το τυρί, τα τσιπς και την ξινή κρέμα.