Είναι νόστιμο, θρεπτικό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε γλυκές και αλμυρές συνταγές και το αγαπάμε. Ο λόγος για το φυστικοβούτυρο που έχει ένα σωρό οφέλη για την υγεία μας και κάθε φορά που συναντάμε συνταγή που το έχει ως βασικό υλικό, κάνουμε ένα μικρό πάρτι! Cupcakes με φυστικοβούτυρο είναι η πρότασή μας για τις ημέρες που σε πιάνουν οι λιγούρες σου, όμως, πρόσεξε γιατί πιθανότατα δεν θα μπορέσεις να φας μόνο ένα!

Aφράτο κέικ, απαλό, κρεμώδες topping και ψιλοκομμένα φιστίκια για μια crunchy υφή και έξτρα γεύση!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 1 και 1/4 φλιτζάνια (155g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) φυτικό λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι (125g) φυστικοβούτυρο
  • 1 φλιτζάνι (200g) καστανή ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλιτζάνι sour cream, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 και 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 3/4 φλιτζάνι (180 ml) γάλα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/3 φλιτζάνι (40g) ψιλοκομμένα φιστίκια

Για το Peanut Butter Frosting:

  • 1 φλιτζάνι (230g) βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 και 1/2 φλιτζάνια (420g) ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι (45g) σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας (45ml) κρέμα γάλακτος ή γάλα
  • 1/3 (80g) φλιτζάνι φυστικοβούτυρο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Προαιρετικά για γαρνιτούρα: Ψιλοκομμένα φιστίκια

Πώς θα φτιάξεις τα cupcakes με φυστικοβούτυρο;

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Προετοιμάζουμε τα φορμάκια για τα cupcakes μας, βάζοντας το αντικολλητικό χαρτί μέσα.
  2. Χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι μαζί σε ένα μεσαίο μπολ. Αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός, αναμειγνύουμε το λάδι, το φυστικοβούτυρο, την καστανή ζάχαρη, το αυγό, την sour cream και το εκχύλισμα βανίλιας μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τα ξηρά συστατικά, το γάλα και τα φιστίκια και χτυπάμε ελαφρά.
  4. Γεμίζουμε με το μείγμα μόνο τα 2/3 απ’ το κάθε φορμά και ψήνουμε για 21-23 λεπτά, ή έως ότου μια οδοντογλυφίδα βγαίνει καθαρή.
  5. Για το topping, χτυπάμε το βούτυρο σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να γίνει κρεμώδες, περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, τη σκόνη κακάου και το γάλα. Χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι. Προσθέτουμε επιπλέον 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη εάν το μείγμα είναι πολύ αραιό ή άλλες 1-2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος εάν είναι πολύ παχύρρευστο.
  6. Βάζουμε το topping πάνω απ’ τα cupcakes, αφού τα έχουμε αφήσει να κρυώσουν.
  7. Καλύπτουμε και αποθηκεύουμε το ψυγείο για έως και 5 ημέρες.

Κι αν θέλεις να φτιάξεις το δικό σου, σπιτικό φυστικοβούτυρο, εδώ θα βρεις τη συνταγή!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News