Αν αγαπάς το συνδυασμό της μπανάνας με καραμέλα και σοκολάτα τότε σίγουρα αγαπάς και το Banoffee! Μπορεί να σου φαίνεται δύσκολο να το φτιάξεις στο σπίτι όμως μπορείς να δοκιμάσεις την παρακάτω συνταγή η οποία θα δεις ότι δεν έχει μεγάλο βαθμό δυσκολίας και το αποτέλεσμα είναι ακαταμάχητο και πάνω από όλα…σπιτικό!

Τι θα χρειαστείς για το Banoffee

Για την κρέμα

  • 1 lt γάλα
  • 5 κρόκους
  • 5-6 κ.σ. ζάχαρη
  • 3-4 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 2 βανίλιες

Για την κρέμα καραμέλας

  • 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη βάση

  • 1 + 1/2 πακέτα μπισκότα digestive
  • 250 gr Βούτυρο
  • 3 μεγάλες μπανάνες σε φέτες λεπτές

Για την επικάλυψη

  • τριμμένη κουβερτούρα

Πώς θα φτιάξεις το Banoffee

  1. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το μισό γάλα μαζί με τη μισή ζάχαρη και τις βανίλιες να ζεσταθεί.
  2. Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη και ρίχνουμε το κορν φλάουρ και το υπόλοιπο γάλα ανακατεύοντας
  3. Ύστερα το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με σύρμα διαρκώς μέχρι να πήξει και να γίνει κρέμα
  4. Μόλις πήξει βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ και την καλύπτουμε με μεμβράνη.
  5. Η μεμβράνη θα πρέπει να ακουμπάει πάνω στην κρέμα για να μην κάνει κρούστα.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες να κρυώσει.

Μόλις κρυώσει η κρέμα συνεχίζουμε για το υπόλοιπο γλυκό!

  1. Σε ένα μπλέντερ βάζουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε σκόνη
  2. Στη συνέχεια τα απλώνουμε σε ένα ταψί
  3. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε πάνω στο τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά ώστε να απορροφηθεί παντού. Πατάμε και φτιάχνουμε τη βάση ώστε να είναι ομοιόμορφη.
  4. Κόβουμε τις μπανάνες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από τη βάση μπισκότου.
  5. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα και το ζεσταίνουμε καλά έτσι ώστε να έχει υγρή μορφή. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
  6. Ρίχνουμε το ζεστό καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα πάνω από τις μπανάνες.
  7. Βγάζουμε την κρέμα από το ψυγείο, ανακατεύουμε με ένα σύρμα καλά και τη ρίχνουμε από πάνω.
    Αφού κάνουμε ομοιόμορφη την κρέμα από πάνω, ρίχνουμε λίγη τριμμένη κουβερτούρα.
  8. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3-4 ώρες να κρυώσει καλά

Έτσι θα φτιάξεις το τέλειο Banoffee! Καλή απόλαυση!

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News