Ο αρακάς έχει μια μαγική ιδιότητα: Κάποιοι τον λατρεύουν και κάποιοι άλλοι δεν αντέχουν ούτε να τον βλέπουν! Εμείς, όμως, θα σου πούμε ότι τη συνταγή που φτιάχνουμε σήμερα την προτείνουμε σ’ όποια κατηγορία κι αν ανήκεις! Αν αγαπάς τον αρακά έτσι κι αλλιώς, θα σου φανεί μια ενδιαφέρουσα διαφορετική πρόταση, ενώ εάν δεν τον συμπαθείς και πολύ, μπορεί να τον δεις με άλλο μάτι! Πουρές αρακά, λοιπόν, για να συνοδεύσεις ό,τι κρεατικό ή ψάρι θέλεις και να καταναλώσεις αυτή την υπέροχη τροφή σε μια διαφορετική μορφή!

Τα υλικά που θα χρειαστείς:

  • 500 γραμμάρια αρακάς
  • 1 φλιτζάνι γάλα της αρεσκείας σου (εμείς χρησιμοποιήσαμε σόγιας)
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Αλατοπίπερο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βούτυρο
  • Φρεσκοκομμένο δυόσμο και μαϊντανό

Δύο διαφορετικές συνταγές με αρακά που θα φτιάξεις σήμερα κιόλας!

Πουρές αρακά: Η εκτέλεση

  1. Βράζουμε τον αρακά για 20-30 λεπτά, τόσο ώστε να μαλακώσει αλλά να μην ανοίξει.
  2. Σουρώνουμε τον αρακά και αποφασίζουμε πού θα τον πολτοποιήσουμε. Εάν το κάνουμε με ραβδομπλέντερ, τον αφήνουμε μέσα στην κατσαρόλα. Εάν τον πολτοποιήσουμε στο μπλέντερ, τον μεταφέρουμε στον κάδο του μπλέντερ.
  3. Προσθέτουμε το μισό γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, το ελαιόλαδο, το αλατοπίπερο, το βούτυρο και λίγη σκόνη σκόρδου, τόση όση θέλουμε ανάλογα με τη γεύση μας. Μπορούμε να βάλουμε κι άλλα μπαχαρικά της αρεσκείας μας.
  4. Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
  5. Προσθέτουμε τα φρέσκα μυρωδικά, διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο εάν χρειαστεί και απολαμβάνουμε.

*Εμείς ψιλοκόψαμε και λίγη λιαστή ντομάτα από πάνω που του ταίριαζε πολύ και σερβίραμε με μπιφτέκι και φιλέτο κοτόπουλο.

Διάβασε πρώτος όλα τα θέματα του iPop.gr στο Google News